Puutarhassa: Lavatarhan perustaminen osa3

Lavatarhan perustaminen on taas edennyt tänä viikonloppuna. Koko viikonloppu tuli oltua ulkona ja nautittua mahtavista säistä. Kaksi lavaa on jo kokonaan valmiina ja kolmannesta puuttuu enää päällilaudat sekä kaaret harsojen kiinnitystä varten.

Kätevät kaaret valmistuivat sähköasennusputkesta. Kaariin saisi tarvittaessa kiinnitettyä myös muovin ja näin rakennettua minikasvihuoneen lavaan. Toistaiseksi mennään kuitenkin harsoilla kunnes on takuulla kokoajan tarpeeksi lämmintä.

Ensimmäiseen lavaan istutin valko-, kelta- ja punasipulia, porkkanaa, salaattia ja samettikukkia. Toiseen lavaan istutin valkosipuli, samettikukkia, lehtikaalta, rucolaa, aasialaista salaattisiemenseosta, fenkolia ja kyssäkaalia. Tämän lavan meinasin suojata harsolla koko kesän, ettei lehtikaalit ja rucolat päädy kirppojen, kaaliperhosten tai kaalikoiden suihin.

Kolmanteen lavaan istutin vasta loput valkosipulit, krassia, myski- ja kesäkurpitsan. Ainakin papuja, punajuurta ja mangoldia ajattelin vielä tähän lavaan laittaa.

Lasten omaan minilavaan he valitsivat yllättäen vesimelonin taimet. Täytyy hiukan miettiä miten vesimelonit suojataan ja pidetään lämpiminä, jotta jaksavat kasvaa.

Lavojen lisäksi tuli puuhailtua muuallakin puutarhassa. Innostuin nyt totaallisesti mintuista ja istutin ruukkuihin omena-, mansikka-, suklaa-, mojito- ja marokonminttua. Löysin tänään myös itselleni uusia yrttejä taimistolta. Oliiviyrtti, suolayrtti, ananassalvia, vietnaminkorianteri ja japaninrantaminttu odottavat vielä istuttamista ruukkuihin.

Yrttimaahan istutin kahta lajiketta sirtuunatimjamia, kolmea lajiketta salviaa, venäjän rakuunaa, rosmariinia, lipstikkaa, lehtipersilijaa, persilijaa, korianteria ja karhunlaukkaa. Talvesta yrttimaalla olivat selvinneet vain ruohosipuli ja oregano.

Toivottavasti hyvät ilmat jatkuvat ja voi viettää kaiken liikenevän ajan puutarhassa!

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *