Puutarha: Esikasvatus lasten kanssa

Viime viikonloppuna hämmästyimme mökille päästyämme miten paljon pidemmällä kevät oli Kustavissa kuin kotona. Kasvimaa oli aivan sula ja maa jo niin lämmin, että perunat olisi voinut aivan hyvin laittaa kasvamaan harson alle. Tosin jos maanantaiksi uhkailtu takatalvi oikeasti toteutuu niin parempi, ettei mitään tullut vielä istutettua.

Syksyllä päätin luopua kasvihuoneesta, koska olemme aina koko kesän mökillä ja kasvihuoneen hoitaminen osoittautui täten mahdottomaksi yhtälöksi. Mies on ollut iloinen, kun tammikuusta asti ei ole jokainen taso ollut täynnä esikasvatus purkkeja. Mökillä aloitimme kasvimaan kuntoon laittamisen ja siitä innostuneena kaivoin siemenpussit esille.

Lapset osallistuivat innoissaan esikasvatus puuhaan. Kaikki kolme halusivat laittaa maissia ja avomaakurkkua kasvamaan. Meidä lapset rakastavat hölskykurkkuja, joten itse kasvatettuja avomaakurkkuja odotetaan innolla. Muutama vuosi sitten maissien taimille kävi huonosti liian innokkaan kastelun takia ja ostin salaa uudet taimet kaupasta. Saa nähdä miten tänä vuonna käy.

Avomaakurkkujen ja maissien lisäksi laitoimme kasvamaan kyssäkaalia, fenkolia, keltaista- ja vihreää kesäkurpitsaa. Hyötykasviyhdistykseltä tilaamistani siemenistä laitoin esikasvamaan merikaalia, suolayrttiä ja yrttiselleriä. Hyötykasviyhdistyksen siemenluettelo on tullut tehtyä täyteen merkintöjä ja kohta on ihan pakko tehdä uusi tilaus.

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *