Puolikuivatut tomaatit
Talvella tomaatit eivät ole parhaimmillaan, mutta silti välillä haluaa lisätä tomaattia esim. salaattiin. Onneksi on olemassa uuni, joka ratkaisee tämän maku ongelman. Miedolla lämmöllä uunissa kuivatut tomaatit ovat ihanan makeita suorastaan herkullisia ja täynnä makua.
Blogista löytyy aikaisempi ohje kirsikkaluumutomaattien kuivaamiseen. Tällä kertaa kuivasin uusissa isoja luumutomaatteja ja lisäsin vain suolaa. Puolikuivatut luumutomaatit olivat herkullisia ja seuraavalla kerralla teen ehdottomasti isomman satsin sillä nämä hävisivät hetkessä…
Puolikuivatut tomaatit
Ainekset
- ½ kg
- luumutomaatteja
- 0
- ripaus sormisuolaa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Puolita tomaatit ja asettele leikkauspinta ylöspäin uunivuokaan tai pellille. Ripottele pinnalle sormisuolaa. Laita uunivuoka 100 asteiseen uuniin 4 tunniksi. Anna tomaattien jäähtyä. Tarjoile sellaisenaan, lisää tomaatteja salaattiin tai voit vielä kuivattamisen lisäksi marinoida tomaatit.