Pikkelöidyt inkivääri-porkkanat
Rasvaiset makeahkolla hoisin BBQ-kastikkeella aateloidut ribsit tarvitsivat rinnalleen jotain kirpeää ja rapsakkaa. Päätin kokeilla porkkanoiden pikkelöintiä. Päätin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja pikkelöin samalla punasipulia. Porkkanoiden ja punasipulin pikkelöintiliemen maustoin tuoreella inkiväärillä ja korianterilla. Tarjolla oli myös hölskytettyä korianteri-varhaiskaalisalaattia ja hölskykurkkuja, jotka oli maustettu inkiväärillä sekä valkosipulilla.
Pikkelöidyistä porkkanoista ja punasipulista tuli rouskuvan rapeita. Inkivääri toi kivää potkua pikkelöityihin kasviksiin. Lapset ihastuivat yllättäen pikkelöityihin porkkanoihin ja purkki olikin hetkessä tyhjä. Kerrassaan onnistunut illallinen ja lisukkeita tulee valmistettua taatusti useita kertoja kesän aikana.
Pikkelöidyt inkivääri-porkkanat
Ainekset (6 annosta)
- 5 kpl
- porkkanoita
- 1 kpl
- punasipuli viipaloituna
- 2 tl
- tuoretta inkivääriä raastettuna
- ½ dl
- tuoretta korianteria hienonnettuna
- Liemi
- 1½ dl
- vettä
- ½ dl
- riisiviinietikkaa
- ½ dl
- väkiviinaetikkaa
- ½ dl
- sokeria
- ½ tl
- suolaa
Tee näin:
Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi vinoiksi viipaleksi.
Sekoita viipaloidut porkkanat, punasipuli, inkivääri ja korianteri keskenään.
Laita kasvikset kannelliseen astiaan.
Mittaa liemen ainekset kattilaan. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja sekoita, että sokeri sulaa liemeen.
Anna liemen jäähtyä ja kaada sitten kasvisten päälle.
Anna pikkelöityjen inkivääri-porkkanoiden maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.