Persimonilla täytetyt lämpimät lounasleivät
Kotona ei ollut juuri mitään kun viimeisestä kauppareissusta oli kulunut useita päiviä. Onnistuin kuitenkin haalimaan kasaan herkulliset lämpimät lounasleivät, jotka täytin persimon viipaleilla ja bbq-pekonilla.
Persimon on mielestäni todella herkullista lämpimänä. Paahdan usein persimoneja uunissa sellaisenaan ja lisään salaattiin. Tällä kertaa laitoin persimonviipaleiden päälle myös sinihomejuuston jämät, jonka löysin jääkaapin uumenista. Sulanut homejuusto ja lämmin persimon oli aivan mahtava yhdistelmä. Suosittelen kokeilemaan!
Minun on pitänyt jo pitkään kokeilla bbq-kastikkeella maustettua pekonia ja nyt sain vihdoin ja viimein aikaiseksi. Onneksi tuli kokeiltua, sillä bbq-pekoni vei kielen mennessään. Monta ideaa on pyörinyt päässä sen jälkeen mihin kaikkeen taivaallista bbq-pekonia voisikaan käyttää. Salaatti nyt tulee heti ensimmäisenä mieleen ja tietysti paahdetun persimonin kanssa.
Nämä lämpimät persimonilla ja bbq-pekonilla täytetyt lounasleivät maistuivat ihanilta ja uskoisin, että teemme näitä toistekkin.
Persimon-lounasleivät
Ainekset
- 4 kpl
- sämpylöitä
- 2 kpl
- persimoneja
- 1 kpl
- punasipuli
- 1 kpl
- ruukkusalaatti
- 8 kpl
- pekoniviipaleita
- ½ dl
- bbq-kastiketta
- 2 rkl
- Dijonsinappia
- 50 g
- sinihomejuustoa
Tee näin:
Leikkaa persimon 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Asettele persimonviipaleet leivinpaperilla peitetylle pellille ja laita nokare sinihomejuustoa niiden päälle.
Levitä pekoniviipaleet leivinpaperilla peitetylle pellille. Levitä bbq-kastike sudilla pekoniviipaleiden pinnalle. Paista pekoniviipaleita uunissa grillivastuksen alla kunnes ne ovat kypsiä ja rapeita.
Paista persimonviipaleita uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes homejuusto on sulanut.
Halutessasi voit lämmittää sämpylöitä uunissa. Halkaise sämpylät ja voitele sämpylät dijonsinapilla.
Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
Täytä sämpylät salaatilla, punasipulilla, persimonviipaleilla ja bbq-pekonilla.
Nautitaan heti.