Pekoni-pastakeitto
Helpot ja ruokaisat keitot maistuvat meillä koko perheelle talvisin. Kun keittoa valmistaa kerralla ison kattilallisen on arkiruoka pulmat ratkottu muutamaksi päiväksi. Pekoni-pastakeitto maistui ihanalta ja valkoiset suuret pavut sopivat todella hyvin keittoon. Pekoni on hyvä hätävara jääkaapissa ja siitä taikoo monta erilaista ruokaa nopeasti sekä helposti. Kasviksia tähän keittoon voi hyvin vaihdella sen mukaan mitä kotoa sattuu löytymään. Porkkanaa, sipulia ja varsiselleriä meiltä löytyy kotoa miltei aina.
Pekoni-pastakeitto
Ainekset (6 annosta)
- 170 g
- pekonia
- 1 kpl
- sipuli
- 2 kpl
- valkosipulin kynttä
- 2 kpl
- lehtisellerin vartta
- 3 kpl
- porkkanaa
- ½ kpl
- pieni kesäkurpitsa
- 2 l
- kasvislientä
- 3 rkl
- tomaattipyrettä
- 2 prk
- suuria valkoisia papuja (go green)
- 150 g
- pientä simpukka pataa
- ½ tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- 1 dl
- tuoretta basilikaa hienonnettuna
Tee näin:
Kuutioi pekoni. Kuori ja kuutioi sipuli sekä porkkanat.
Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet.
Poista kesäkurpitsasta siemenet. Kuutioi varsiselleri ja kesäkurpitsa.
Paista kuutioitu pekoni rapeaksi kattilassa. Poista ylimääräinen irronnut rasva.
Lisää kattilaan sipuli, valkosipuli, varsiselleri ja porkkanat. Kuullota muutama minuutti.
Lisää kattilaan kasvisliemi ja tomaattipyree. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja keitä viisi minuuttia.
Valuta pavut hyvin. Lisää keittoon mausteet, pavut, pasta ja kesäkurpitsa. Keitä kunnes pasta on kypsää noin 8 minuuttia.
Tarjoile pekoni-pastakeitto tuoreen basilikan kera.