Pastramilla täytetty lounasleipä

Omaan bucket listaani eli listaan asioista, joita haluan tehdä elämäni aikana kuuluu ehdottomasti matkustaa New Yorkiin. Jos sinne asti joskus pääsen haluan ehdottomasti päästä maistamaan ehtaa pastramilla täytettyä leipää, mieluiten picnicillä Central Parkissa. Mitä sinun bucket listaasi kuuluu?

Jottei aivan haaveiluksi menisi löysin kaupasta pastramia. Ei varmasti vastaa paikan päällä saatavaa pastramia, mutta oli nyt tyhjää parempaa. Rakastan tuoretta piparjuurta ja sitä raastoin ranskankerman joukkoon reilusti eli kannattaa maistella mikä määrä sopii omaan makuusi. Leivät valmistuivat hetkessä ja maistuivat erinomaisilta.

Pastramilla täytetty lounasleipä

Ainekset

1 kpl
patonkia
100 g
pastramia
1 kpl
punasipuli
2 kpl
tomaattia
1 kpl
jääsalaattia
Piparjuurikastike
120 g
ransakankermaa
0
suolaa
0
tuoretta piparjuurta (1-2rkl raastettuna)
Tarjoiluun
0
varrellisia kapriksia
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori piparjuurta ja raasta noin 1-2 rkl, oman makusi mukaan. Sekoita kulhossa piparjuuriraaste ranskankermaan ja mausta suolalla. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 15 minuutiksi.

Jaa patonki neljään osaan, leikkaa palat miltei puoliksi. Viipaloi tomaatit, kuori ja viipaloi punasipuli. Täytä patongit salaatilla, pastramilla, kastikkeella, tomaatilla ja punasipulilla. Tarjoile heti varrellisten kapristen kera.

Kommentit (2)
  1. New York oli minulle bucket listalla ennen ensimmäistä reissua ja vielä senkin jälkeen, on niin paljon asioita joita haluan kokea ja syödä siellä vielä – mm. Shakeshackin hampurilaisen, viettää uudenvuodenaattoa Brooklynissä.. 🙂

  2. Bucket listalla on kyllä aikas paljon asioita jo, saa nähdä mitkä kaikki ehtii toteuttamaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *