Palsternakkapyree
Perunamuussi kuuluu ehdottomasti talven lohturuokiin ja sitä tuleekin usein valmistettua viikonloppuisin. Tällä kertaa halusin hiukan vaihtelua ja valmistin muussin palsternakasta. Palsternakasta tulee herkullinen pyree, joka maistuu erinomaiselta mm. riistan kera tarjottuna.
Palsternakkapyree maistui erinomaisesti perheen aikuisille, mutta lapset eivät olleet yhtä ihastuneita. Taidan heille valmistaa jatkossakin perunamuussia ja perheen aikuiset voivat herkutella palsternakkapyreellä.
Palsternakkapyree
Ainekset
- 800 g
- palsternakkoja
- 2 dl
- kermaa
- ½ tl
- suolaa
Tee näin:
Kuori ja kuutioi palsternakat. Keitä palsternakkakuutiot suolatussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois. Soseuta palsternakat sauvasekoittimella ja lisää samalla vähitellen kermaa, kunnes palsternakkapyreen koostumus on oikea. Kaikkea kermaa ei välttämättä tarvitse käyttää. Mausta palsternakkapyree suolalla.