Paksoi-tofuwokki
Löysin kaupasta pussillisen paksoita. Paksoit olivat pieniä, mutta kotimaisia. Nappasin pussin epäröimättä mukaan. Olen nimittäin yrittänyt jo muutamana kesänä kasvattaa paksoita itse, mutta taimet ovat aina jossain vaiheessa kesää päätyneet kasvilavalla parempiin suihin.
Paksoi sopii erinomaisesti wokkeihin ja kuumana kesäpäivänä wokit ovat erinomaista ruokaa. Kuuman hellan ääressä täytyy vain seistä hetki. Paksoin kanssa wokkiin laitoin toista suosikkia kylmäsavutofua. Rakastuin tofuun epäilyistä huolimatta, kun opin paistamaan tofun rapeaksi. Älä siis skippaa tofun valutusta ja kuivausta, jos haluat ihanan rapean lopputuloksen.
Paksoi-tofuwokki maistui erinomaisesti koko perheelle ja miehen kanssa viimeistelimme wokkiannokset vielä sriracha -kastikkeella.
Paksoi-tofuwokki
Ainekset (4 annosta)
- 1 kpl
- kylmäsavu jalotofu
- 2 kpl
- paksoi (pieniä)
- 1 kpl
- uusi sipuli
- 2 rkl
- seesamin siemeniä
- 1 rkl
- öljyä paistamiseen
- 1 rkl
- tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 kpl
- valkosipulinkynsi raastettuna
- 1 rkl
- soijakastiketta
- 1 rkl
- paahdettua seesamöljyä
- Tarjoiluun
- 1 rkl
- sriracha -kastiketta
Tee näin:
Leikkaa kylmäsavutofu kuutioiksi ja anna valua talouspaperin päällä 10 minuuttia. Kuivaa vielä tofukuutioiden pinnat ennen paistamista.
Kuumenna wokki ja paista tofukuutiot rapeiksi molemmilta puolilta. Siirrä lautaselle odottamaan.
Paahda seesaminsiemeniä hetki pannulla, kunnes saavat hiukan väriä. Siirrä lauteselle odottamaan.
Viipaloi uusi sipuli ja erottele paksoin lehdet.
Kuumenna wokissa öljy ja paista paksoita muutaman minuutin ajan. Lisää wokkiin sipuli ja kuullota vielä hetki.
Lisää wokkiin tofu, seesaminsiemenet, inkivääri ja valkosipuli.
Mausta wokki soijakastikkeella ja paahdetulla seesamöljyllä.
Tarjoile paksoi-tofuwokki nuudeleiden tai riisin kera. Viimeistele annokset sriracha -kastikkeella.