Hapanimelä kana
Hapanimelä broileri oli lapsena yksi minun lempiruoistani, jota pyysin myös äitiä usein valmistamaan. Myöhemmin olen itsekkin opetellut tämän reseptin. Mieheni kanssa valmistimme tätä ruokaa aikoinaan usein, mutta jostain syystä resepti oli jäänyt moneksi vuodeksi unholaan.
Pyysin äidiltäni reseptin, kun se oli päässyt osin unohtumaan ja valmistin hapanimelä boileri koko perheelle. Ruoka maistui myös lapsille ja jää nähtäväksi saavuttaako tämä resepti joskus lempiruoka statuksen. Lapsista ainakin oli hauskaa harjoitella puikoilla syömistä. Puikotkin olivat hautautuneet jonnekkin kaapin perukoille.
Ruoka maistui siis koko perheelle ja totesimme, että kiinalaista ruokaa on tehtävä useammin. Tuntuu, että kiinalainen ruoka on jäänyt muiden trendien jalkoihin. Lapsuuteni tähtihetkiin kuului päivällinen kotikaupungin kiinalaisessa ravitolassa, jonka kruunasi tietysti uppopaistetut banaanit vaniljajäätelöllä.
Hapanimelä kana
Ainekset (5 annosta)
- 500 g
- boilerin paistileikkeitä
- 1 kpl
- kananmuna
- ½ tl
- suolaa
- 1 kpl
- valkosipulinkynsi murskattuna
- 1 rkl
- maissitärkkelystä
- 2 kpl
- vihreä paprika
- 5 kpl
- kevätsipulia
- 2 kpl
- säilöttyjä bambunverso viipaleita (säilyke a 225g)
- 1 dl
- öljyä paistamiseen
- Hapanimeläkastike
- 4 rkl
- sokeria
- 4 rkl
- punaviinietikkaa
- 2 rkl
- soijaa
- 1 rkl
- ketsuppia
- 1 rkl
- maissitärkkelystä
- 1 rkl
- paahdettua seesamöljyä
- ½ tl
- suolaa
Tee näin:
Pilko broilerin paistileikkeet sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Sekoita kananmuna, maissitärkkelys, suola ja murskattu valkosipuli hyvin keskenään.
Lisää pilkottu boileri kananmunaseokseen. Sekoita hyvin.
Valuta bambuversot hyvin lävikössä.
Leikkaa paprikat saman kokoisiksi paloiksi kuin broileri.
Viipaloi kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita kaikki hapanimeläkastikkeen ainekset hyvin keskenään.
Kuumenna öljy wokissa kuumaksi. Nosta broilerin pala kerrallaan wokkiin ja paista broilerin palat erissä kypsiksi molemmilta puolilta.
Nosta paistetut broilerit talouspaperin päälle valumaan.
Kaada ylimääräinen öljy pois wokista, jätä wokkiin noin 1 rkl öljyä.
Kuumenna wokki ja lisää paprikat, bambunversot sekä paistetut boilerit wokkiin.
Paista muutaman minuutin ajan.
Lisää viipaloitu kevätsipuli ja hapanimeläkastike pannuun. Anna kastikkeen kiehahtaa ja nosta wokki pois levyltä.
Tarjoile hapanimelä broileri keitetyn riisin kera.
Orjallisesti ostin kaikki aineet reseptin mukaan.Tein ohjeen mukaan.Oli pahaa.Kastiketta ei tullut yhtään .Joku paha maku .Oliko vihreä paprika vai bambun versot .Tunkkainen.Lisäkkeenä tavallinen pitkä riisi oli kuivaa ja ikävää.Odotin ihanaa kiinalaista ruokaa josta tulisi suosikkini.
Hieno resepti! En ymmärrä, mikä Mannaryynillä meni vikaan. Toinen kerta kun tein. Perfect! Olen tiukka pisteissä mutta 8/10 heilahtaa helpoisti. Kiitos reseptistä. SJP