Pääsiäiskakku
height=”1392″ width=”928″>
Uusimman Maku -lehden (2/2016) innoittama leivoin Palmusunnuntain kunniaksi Pääsiäiskakun. Meidän pääsiäiskakkuun päätyi keittiön kaappiin unohtunut pussi kuivattuja aprikooseja, jotka keittämisen jälkeen soseutin. Aprikoosisoseen lisäksi pääsiäiskakkuun tuli myös aprikoosihilloa, jota tuli laitettua sen verran paljon ettei täyte kaivannut sokeria. Pääsiäiskakun täytteen maustoin raastetulla appelsiinin kuorella ja mehulla. Tuorejuuston sijaan pääsiäiskakkuun käytettiin tietysti rahkaa.
Pääsiäiskakku kuorrutettiin valkosuklaakuorrutteella. Valkosuklaakuorrutteen maustoi appelsiinin ja sitruunan raastetulla kuorella. Pääsiäiskakku onnistui erinomaisesti ja lasten lautaset tyhjenivät ennätys nopeudella. Ensi viikolla luvassa lisää ideoita pääsiäiseen.
Hedelmäinen pääsiäiskakku valkosuklaakuorrutuksella
Ainekset
- Pohja
- 150 g
- täysjyvä digestive keksejä
- 75 g
- voita
- Täyte
- 200 g
- kuivattuja pehmeitä aprikooseja
- 2 dl
- vettä
- 2 dl
- kuohukermaa
- 500 g
- maitorahkaa
- 2 dl
- aprikoosihilloa
- 1 kpl
- appelsiinin kuori raastettuna (luomu)
- 1 kpl
- appelsiinin mehu puristettuna
- 2 rkl
- sitruuna mehua
- 5 kpl
- liivatelehteä
- Kuorrutus
- 200 g
- valkosuklaata
- 1 kpl
- appelsiinin kuori raastettuna (luomu)
- 1 kpl
- sitruunan kuori raastettuna (luomu)
- 1 rkl
- rypsiöljyä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Jauha keksit hienoksi monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle tasaisesti. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Kuutioi kuivatut aprikoosit ja laita kattilaan. Lisää kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä aprikooseja noin 10 minuutin ajan tai kunnes ne ovat pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi ja anna jäähtyä.
Vaahdota kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon maitorahka. Sekoita joukkoon aprikoosisose, aprikoosihillo, raastettu appelsiinin kuori ja purisettu appelsiinimehu. Liota liivatelehdet pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liota liivatelehdet kuumaan mehuun. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena norona samalla sekoittaen. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja tasoita hyvin. Peitä irtopohjavuoka hyvin kemulla ja nosta jääkaappiin. Anna pääsiäiskakun hyytyä yön yli jääkaapissa.
Valmista kuorrute sulattamalla valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita sulatetun valkosuklaan joukkoon appelsiinin ja sitruunan raastetut kuoret sekä rypsiöljy. Levitä kuorrute pääsiäiskakun pinnalle.