Pääsiäisillallinen espanjalaisella vivahteella
height=”750″ width=”500″>
Ensimmäinen pääsiäisillallinen tuli valmistettua jo palmusunnuntaina, kun vanhempani tulivat meille virvottavaksi ja samalla myös syömään. Vanhempani olivat juuri kotiutuneet lomalta Espanjasta ja tämän innoittamana illallisesta on havaittavissa espanjalaisia vivahteita. Karitsan paisti päätyi tällä kertaa pataan kuivan espanjalaisen sherryn kera. Karitsa ja sherry sopivat erinomaisesti yhteen. Karitsapataan toi mukavasti makua myös savustettu paprikajauhe, sipulit ja yrtit. Karitsapadan lisäksi tarjolla oli patatas bravas henkeen valmistettuja lohkoperunoita ja tietysti myös aiolia. Tarjolla oli myös kahta erilaista salaattia.
height=”749″ width=”499″>
height=”749″ width=”500″>
height=”749″ width=”500″>
height=”762″ width=”508″>
Suositut paahdetut porkkanat maustoin tällä kertaa jeeralla sekä korianterilla ja ne päätyivät marokkolaiseen porkkanasalaattiin. Marokkolainen porkkanasalaatti oli todella hyvää, tosin jäi hiukan harmittamaan ettei kotona ollut kikherneitä. Olisin nimittäin mielelläni lisännyt paahdettuja kikherneitä salaattiin. Porkkanasalaatin lisäksi tarjolla on appelsiinisalaattia, jossa oli chilin ansiosta mukavasti potkua.
Herkullisen pääsiäisillallisen kruunasi aprikoosinen pääsiäiskakku.
height=”749″ width=”500″>
Hyvää ja Herkullista Pääsiäistä!
Lammaspata sherryllä
Ainekset
- 1,5 kg
- karitsan luuton paisti
- 0
- oliiviöljyä paistamiseen
- 4 kpl
- sipulia
- 8 kpl
- valkosipulinkynsiä
- 0
- tuoretta timjamia ½ ruukkua
- 0
- tuoretta rosmariinia 4 oksaa
- 0
- suolaa ja mustapippuria
- 2 tl
- savustettua paprikajauhetta
- 3 dl
- kuivaa sherryä (fino)
- 0
- vettä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Poista karitsan paistista kaikki ylimääräinen rasva. Leikkaa karitsan paisti kuutioiksi. Kuori ja lohko sipulit. Kuori valkosipulin kynnet. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä. Ruskista karitsan paisti kuutiot erissa pannulla ja mausta suolalla sekä pippurilla. Siirrä ruskistetut karitsan paisti kuutiot pataan. Paista sipulilohkoja ja valkosipulin kynsiä pannulla kunnes ne saavat hiukan väriä, siirrä pataan. Lisää pannulle sherry, kuumenna kiehuvaksi ja irroita maut pannusta. Lisää sherry pataan. Lisää pataan savustettu paprikajauhe, timjami ja rosmariini. Lisää pataan tarvittaessa vettä niin, että karitsan paisti kuutiot miltei peittyvät. Nosta padan kansi päälle ja pata uuniin 150 asteeseen. Anna padan hautua noin 3 tuntia. Anna padan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Marokkolainen porkkana- ja appelsiinisalaatti
Ainekset
- Marokkolainen porkkanasalaatti
- 1 kg
- porkkanoita
- 0
- oliiviöljyä
- 1 tl
- jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
- ½ tl
- jauhettua korianteria
- 0
- suolaa ja mustapippuria
- 150 g
- fetaa murennettuna
- ½ dl
- tuoretta minttua hienonnettuna
- ½ dl
- tuoretta korianteria hienonnettuna
- 1 rkl
- sitruuna mehua
- 2 rkl
- neitsyt oliiviöljyä
- Appelsiinisalaatti
- 4 kpl
- appelsiinia
- 1 kpl
- punasipuli
- 1 dl
- mustia oliiveja
- 2 rkl
- neitsyt oliiviöljyä
- 0
- ripaus sormisuolaa
- 0
- ripaus chilihiutaleita
- Muut ainesosat
Tee näin:
Marokkolainen porkkanasalaatti:
Kuori porkkanat ja poista kanta. Leikkaa porkkanat pituussuunnassa puoliksi. Halkaise porkkanan puolikkaat ja leikkaa puolikkaat vielä puoliksi. Levitä porkkanat leivinpaperilla peitetylle pellille. Ripottele porkkanoiden pinnalle öljyä. Mausta suolalla, jeeralla ja korianterilla. Paahda porkkanoita 200 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia tai kunnes porkkanat ovat kypsiä. Anna porkkanoiden jäähtyä hetki. Hienonna yrtit ja murustele feta. Sekoita yrtit ja feta porkkanoiden joukkoon. Ripottele salaatin pinnalle oliiviöljy ja sitruunamehu. Halutessasi voit lisätä salaattiin myös paahdettuja kikherneitä. Tarjoile heti.
Appelsiinisalaatti:
Kuori appelsiinit veitsellä niin, että myös valkoinen kuori lähtee. Viipaloi appelsiinit ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Lisää punasipulit ja oliivit salaattiin. Mausta salaatti sormisuolalla ja chilihiutaleilla. Ripottele salaatin pinnalle oliiviöljyä. Anna salaatin maustua hetki ennen tarjoilua.