Pääsiäisen herkullinen alkuruoka: Marinoitua keltajuurta ja fetaa
Keltajuuri on aivan mahtavan väristä ja juuri keltaisen värin takia siitä oli suorastaan pakko keksiä pääsiäseksi jotain. Palmusunnuntaina nautimme perheen kesken ensimmäisen pääsiäisillallisen. Keltajuuri päätyi esittämään pääosaa pääsäismenun alkuruoassa. Pieniin alkuruokasalaatteihin tuli marinoitujen keltajuurien lisäksi mimis versoseosta ja fetajuustoa. Yksinkertaista, mutta tavattoman herkullista.
Olen tykästynyt Kotipellon puutarhan mimis versoihin, ne ovat kiva lisä salaatin joukossa tai sellaisenaan. Mikä sopisikaan paremmin pääsiäissalaattiin kuin verso? Pääsiäinen kuuluu ehdottomasti minun suosikki pyhiin ruokamielessä. Lisää pääsiäisaiheisia reseptejä siis luvassa.
Marinoitua keltajuurta ja fetaa
Ainekset
- 500 g
- keltajuuria
- 0
- mimis versoseosta (yksi rasia)
- 150 g
- fetaa
- Marinadi
- 1 kpl
- sitruunan mehu
- 1 tl
- hunajaa
- ½ dl
- neitsyt oliiviöljyä
- 0
- rosmariinin oksa
- 0
- valkosipulin kynsi
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Keitä keltajuuren suolatussa vedessä kypsiksi ja anna jäähtyä hetki. Kuori keltajuuret ja leikkaa puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Hienonna rosmariini ja valkosipulin kynsi. Sekoita kaikki marinaadin ainekset keskenään ja lisää keltajuuri viipaleet marinaadiin. Anna marinoitua vähintään muutama tunti, mielellään seuraavaan päivään. Laita tarjoilulautaselle mimis versoja ja asettele muutama keltajuuri viipale versojen päälle. Murustele annoksen päälle fetaa haluamasi määrä. Ripottele keltajuurien marinadia hiukan pinnalle.
Keltajuuri on itselle aika vieras juttu, täytyypä kokeilla sitä suursuosikki fetan kanssa 🙂