Pääsiäinen: Lasten Rairuohot

height=”751″ width=”500″>

Tänä vuonna päädyimme lasten kanssa kylvää rairuohon siemeniä lasipurkkeihin. Usein on pääsiäisenä käynyt niin, että lasten päiväkodissa tai koulussa askartelemat rairuohopurkit ovat menneet rikki. Aloin säästämään lasipurkkeja hyvissä ajoin ennen pääsiäistä. Tällä viikolla kylvimme siemenet multaan ja laitoimme purkit ikkunalaudalle. Lapsista oli hauska seurata rairuohon kasvamista lasipurkeista ja varsinkin juuria on ihmetelty.

height=”465″ width=”699″>

height=”466″ width=”700″>

Rairuohopurkit koristelimme keltaisella pitsillä. Rairuohon sekaan purkkiin ei oikein koristeita mahtunut, joten leikkasimme serveteistä kivoja pääsiäiseen liittyviä kuvia ja kiinnitimme ne servettilakalla purkkien pintaan. Lapset halusivat lintuja ja pöllöjä, oman rairuohopurkkini koristelin narsissien kuvilla. Rairuohoista tuli mielestäni todella kivat ja lapsista myös. Rairuohot kasvoivat todella nopeasti lasipurkeissa eli vielä ehtii hyvin kasvattaa rairuohon pääsiäiseksi.

height=”751″ width=”500″>

Kevät auringon paistaessa otin isosta hurrikaanilyhdystä pois kynttilän ja laitoin tilalle tulppaaneja. Tulppaanit leikkasin eripituisiksi ja tykkäsin lopputuloksesta todella paljon. Itseasiassa tykkäsin niin paljon, että tämä on jo toinen kimppu tulppaaneja hurrikaanilyhdyssä. Muistutukseksi vielä, että blogista löytyy viime pääsiäisestä kivat ohjeet munien värjäämiseen luonnonväreillä.

height=”749″ width=”499″>

 

Kommentit (1)
  1. Merja/Ripaus tryffeliä
    20.3.2016, 12:11

    Hauska ja kaunis idea!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *