Paahdetut maa-artisokat

Isänpäivän illallisella tein ruoan lisukkeeksi uunissa paahdettuja maa-artisokkia. Vitsit miten hyvää! Ei uskoisi, että jokin näin yksinkertainen voi olla niin hyvää. Maa-artisokkia paahdetaan uunissa taatusti toistekkin. Haluan ehdottomasti kokeilla paahdettuja maa-artisokkia salaatissa ja myös ihan sellaisenaan jonkin hyvän dippikastikkeen kera nautittuna. Mikä on teidän suosikki resepti maa-artisokasta?

Paahdetut maa-artisokat

Ainekset

500 g
maa-artisokkia (luomu)
2 rkl
voita
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Pese maa-artisokat hyvin juuresharjalla. Voitele uunivuoka voilla. Puolita maa-artisokat ja laita leikkuupinta ylöspäin uunivuokaan. Lisää loput voista nokareina  uunivuokaan. Mausta maa-artisokat suolalla ja mustapippirilla.

Paahda maa-artisokkia uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes maa-artisokat ovat kypsiä ja saaneet hiukan väriä.

Tarjoile maa-artisokat alkupalana tai ruoan lisukkeena.

Kommentit (3)
  1. Kaikki, mitä olen maa-artisokasta tehnyt, on ollut hyvää! Tänään tein keiton, josta tuli ihan mielettömän ihanaa. Maa-artisokkarisotto on myös ollut herkullista, ja mieluusti meillä myös paahdetaan noita mukuloita uunissa. Joko olet testannut sipsit 🙂 ?

  2. Maa-artisokkakeitto on myös taivaallista. Risottoa pitäisi ehdottomasti kokeilla myös. Maa-artisollagratiini kuuluu myös omiin suosikkeihini :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *