Paahdettu parsa parmesaanilla
Minun piti valmistaa pitkästä aikaa blogin yhtä suosituinta reseptiä eli uunissa paahdettua parsaa. Olimme edellisenä iltana herkutelleet juustoilla ja patongilla. Patonkia oli jäänyt muutama siivu ja ne olivat kuivahtaneet. Päädyin tekemään leivänmuruseoksen, johon tuli leivänmurun lisäksi raastettua parmesaania, valkosipulia ja tuoreita yrttejä.
Vitsit miten hyvää! Parmesan ja parsa sopivat kyllä erinomaisen hyvin yhteen. Nyt en kyllä osaa sanoa kumpi versio uunissa paahdetusta parsasta on parempi. Taatusti molempia reseptejä tulee tehtyä useaan otteeseen parsa sesongin aikana!
Paahdettu parsa parmesaanilla
Ainekset
- 500 g
- vihreää parsaa (yksi nippu)
- 1 dl
- kuivaa leipää murustettuna (esim. patonki tai maalaisleipä)
- 1 dl
- parmesaania raastettuna
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- ½ dl
- tuoreita yrttejä hienonnettuna (lehtipersilija, basilika ja (sitruuna)timjami)
- 0
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- 2 rkl
- sitruunan mehua
- Muut ainesosat
Tee näin:
Poista parsojen tyvestä puumainen osa taivuttamalla parsaa kaarelle molemmista päistä. Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohdasta. Kuori parsat tarvittaessa. Asettele parsat uunivuokaan.
Laita parmesaan raasteesta syrjään 1 ruokalusikallinen. Sekoita leivänmurut, raastettu parmesaani, hienonnettu valkosipulin kynsi ja hienonnetut yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele seos parsojen pinnalle. Ripottele pinnalle ruokalusikallinen raastettua parmesaania.
Paahda parsoja uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes parsat ovat kypsiä ja leivänmuruseos on kullanruskeaa.
Viimeistele paahdetut parsat ripottelemalla sitruunan mehua pinnalle.