Nyhtöpossuhampurilaiset

Kesärullista jäljelle jäänyt herkullinen nyhtöpossu päätyi hampurilaisten täytteeksi. Lämmitin nyhtöpossun pikaisesti uunissa vuoassa ja se maistui herkulliselta toisena päivänäkin. Nyhtöpossun lisäksi hampurilaissämpylöiden sisään sujahti suikaloitua kaalia, porkkanaraastetta, kevätsipulia, versosalaattia ja tuoretta korianteria reilusti.

Hampurilaiset maustettiin soijamajoneesilla, jonka makuun itse ihastuin heti. Potkua nyhtöpossuhampurilaisiin saatiin tietysti sriracha -kastikkeella. Lasten hampurilaisiin laitettiin srirachan sijaan ketsuppia, näin hampurilaiset maistuivat hyvin koko perheelle.

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan aasialaisittain maustetun ylikypsän kasslerin valmistamista. Isosta annoksesta herkullista nyhtöpossua valmistuu kaksi herkullista ateriaa viikonlopuksi.

Nyhtöpossuhampurilaiset

Ainekset

800 g
ylikypsää kassleria aasialaisittain (linkki reseptiin valmistusohjeessa)
8 kpl
hampurilaissämpylöitä
1 l
kaalia suikaloituna
2 kpl
porkkanaa raastettuna
2 kpl
kevätsipulia silputtuna
1 kpl
tuoretta korianteria (ruukku)
70 g
Mimis special mix versoseosta
Soijamajoneesi
1½ dl
majoneesia (hellmans)
3 rkl
soijaa
1 rkl
limen mehua
Tarjoiluun
0
Sriracha -kastiketta
0
limen lohkoja
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista ylikypsää kassleria aasialaisittain reseptin mukaan.

Valmista soijamajoneesi sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään. Peitä kulho kelmulla ja nosta soijamajoneesi jääkaappiin maustumaan noin 15 minuutiksi.

Suikaloi kaali, raasta porkkanat ja silppua kevätsipulit. Laita tarjolle. Huuhtele sekä kuivaa versosalaatti ja korianteri. Laita tarjolle.

Paahda hampurilaissämpylät uunissa grillivastuksen alla rapeiksi.

Täytä hampurilaissämpylät nyhtöpossulla, kaalilla, porkkanaraasteella, kevätsipuleilla, korianterilla, versosalaatilla, soijamajoneesilla ja sriracha -kastikkeella. Halutessasi voit pusertaa joukkoon myös limen mehua.

Nauti heti!

Ylikypsä kassler aasialaisittain

Ainekset

1 ½ kg
porsaan kassleria
Marinadi
1½ dl
hoisin -kastiketta
1 dl
hunajaa
½ dl
soijaa
2 rkl
riisiviinietikkaa
1 kpl
punainen chili hienonnettuna
4 kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
4 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista marinadi sekoittamalla kaikki marinadin ainekset hyvin keskenään. Laita porsaan kassler pakastepusiin ja lisää pussiin marinaadi. Katso, että marinadi peittää tasaisesti kasslerin. Sulje pussi ja nosta porsaan kassler marinoitumaan jääkaappiin yön yli.

Laita porsaankassler ja marinadi kannelliseen pataan. Nosta pata 150 asteiseen uuniin ja anna kasslerin hautua 3 tuntia. Nosta kassler uunivuokaan. Keitä padan lientä kasaan kunnes siitä on puolet jäljellä.

Valele kassleria liemellä. Grillaa kasslerin pinta rapeaksi uunissa grillivastuksen alla noin 15-20 minuuttia. Valele kassleria muutaman kerran grillauksen aikana.

Anna kasslerin jäähtyä hetki. Leikkaa kassler viipaleiksi ja lusikoi loput liemestä päälle.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *