Nyhtöpossuhampurilaiset
Kesärullista jäljelle jäänyt herkullinen nyhtöpossu päätyi hampurilaisten täytteeksi. Lämmitin nyhtöpossun pikaisesti uunissa vuoassa ja se maistui herkulliselta toisena päivänäkin. Nyhtöpossun lisäksi hampurilaissämpylöiden sisään sujahti suikaloitua kaalia, porkkanaraastetta, kevätsipulia, versosalaattia ja tuoretta korianteria reilusti.
Hampurilaiset maustettiin soijamajoneesilla, jonka makuun itse ihastuin heti. Potkua nyhtöpossuhampurilaisiin saatiin tietysti sriracha -kastikkeella. Lasten hampurilaisiin laitettiin srirachan sijaan ketsuppia, näin hampurilaiset maistuivat hyvin koko perheelle.
Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan aasialaisittain maustetun ylikypsän kasslerin valmistamista. Isosta annoksesta herkullista nyhtöpossua valmistuu kaksi herkullista ateriaa viikonlopuksi.
Nyhtöpossuhampurilaiset
Ainekset
- 800 g
- ylikypsää kassleria aasialaisittain (linkki reseptiin valmistusohjeessa)
- 8 kpl
- hampurilaissämpylöitä
- 1 l
- kaalia suikaloituna
- 2 kpl
- porkkanaa raastettuna
- 2 kpl
- kevätsipulia silputtuna
- 1 kpl
- tuoretta korianteria (ruukku)
- 70 g
- Mimis special mix versoseosta
- Soijamajoneesi
- 1½ dl
- majoneesia (hellmans)
- 3 rkl
- soijaa
- 1 rkl
- limen mehua
- Tarjoiluun
- 0
- Sriracha -kastiketta
- 0
- limen lohkoja
- Muut ainesosat
Tee näin:
Valmista ylikypsää kassleria aasialaisittain reseptin mukaan.
Valmista soijamajoneesi sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään. Peitä kulho kelmulla ja nosta soijamajoneesi jääkaappiin maustumaan noin 15 minuutiksi.
Suikaloi kaali, raasta porkkanat ja silppua kevätsipulit. Laita tarjolle. Huuhtele sekä kuivaa versosalaatti ja korianteri. Laita tarjolle.
Paahda hampurilaissämpylät uunissa grillivastuksen alla rapeiksi.
Täytä hampurilaissämpylät nyhtöpossulla, kaalilla, porkkanaraasteella, kevätsipuleilla, korianterilla, versosalaatilla, soijamajoneesilla ja sriracha -kastikkeella. Halutessasi voit pusertaa joukkoon myös limen mehua.
Nauti heti!
Ylikypsä kassler aasialaisittain
Ainekset
- 1 ½ kg
- porsaan kassleria
- Marinadi
- 1½ dl
- hoisin -kastiketta
- 1 dl
- hunajaa
- ½ dl
- soijaa
- 2 rkl
- riisiviinietikkaa
- 1 kpl
- punainen chili hienonnettuna
- 4 kpl
- valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 4 rkl
- tuoretta inkivääriä raastettuna
- 0
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Valmista marinadi sekoittamalla kaikki marinadin ainekset hyvin keskenään. Laita porsaan kassler pakastepusiin ja lisää pussiin marinaadi. Katso, että marinadi peittää tasaisesti kasslerin. Sulje pussi ja nosta porsaan kassler marinoitumaan jääkaappiin yön yli.
Laita porsaankassler ja marinadi kannelliseen pataan. Nosta pata 150 asteiseen uuniin ja anna kasslerin hautua 3 tuntia. Nosta kassler uunivuokaan. Keitä padan lientä kasaan kunnes siitä on puolet jäljellä.
Valele kassleria liemellä. Grillaa kasslerin pinta rapeaksi uunissa grillivastuksen alla noin 15-20 minuuttia. Valele kassleria muutaman kerran grillauksen aikana.
Anna kasslerin jäähtyä hetki. Leikkaa kassler viipaleiksi ja lusikoi loput liemestä päälle.