Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Nyhtöpossu kesärullat

Lasten yksi lempiruoka on yllättäen kesärullat. Kesärullat ovat erityisesti esikoisen suosiossa ja hän pyysikin, että kesärullia tehtäisiin kesälomalla. Viime viikonloppuna juuri ennen koulujen alkua toteutin kyseisen toiveen. Aikaisemmin olemme täyttäneet kesärullia kylmäsavutofulla ja ankalla. Tällä kertaa kesärulliin päätyi herkullista aasialaisittain maustettua ylikypsää kassleria tai tuttavallisemmin sanottuna nyhtöpossua.

Rullaaminen on taitolaji ja selvästikkin viimeisestä kesärullien rullauksesta oli kulunut liian kauan aikaa. Loppua kohden rullaus alkoi jo sujumaan. Nyhtöpossulla täytetyt kesärullat olivat herkullisia ja erityisesti tykkäsin mimis versoseoksesta kesärullissa. Special mix versoseos sisältää japaninsinappia, sareptansinappia, mizunaa, paksoita ja kirjorevonhäntää.

Dippikastikkeena toimi ankkakesärullien kanssa hyväksi havaittu mirini dippikastike. Lasten dippikastikkeena toimi ketsuppi tilkalla soijaa. Valmistin kerralla reilumman annoksen ylikypsää kassleria ja sitä riittikin seuraavaksi päiväksi hampurilaisten täytteeksi, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa.

Nyhtöpossu kesärullat

Ainekset

500 g
ylikypsää kassleria aasialaisittain (linkki reseptiin valmistusohjeessa)
18 kpl
riisipaperia
250 g
riisivermicelli (ohuita riisinuudeleita)
70 g
Mimis special mix versoseosta (sisältää mm. japaninsinappia, sareptansinappia, mizunaa)
3 kpl
porkkanoita
½ kpl
kurkku
1 kpl
paprika
4 kpl
kevätsipulia silputtuna
1 kpl
tuoretta korianteria (ruukku)
0
sriracha kastiketta
Mirini dippikastike
½ kpl
punainen chili hienonnettuna
1 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
2 kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
½ dl
miriniä
½ dl
soijaa
1 rkl
sokeria
1 dl
vettä
Tarjoiluun
2 kpl
limeä lohkottuna
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista ylikypsä kassler ohjeen mukaan ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

Valmista mirini dippikastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua muutaman minuutin, kunnes sokeri on sulanut joukkoon. Anna jäähtyä ja mausta hetki ennen tarjoilua. Jaa dippikastike jokaiselle syöjälle omaan dippikulhoon.

Keitä riisivermicelli pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin ja huuhtele heti kylmällä vedellä. Kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi. Leikkaa kurkku ja paprika tikuiksi. Huuhtele versosalaatti ja korianteri. Asettele kaikki kasvikset tarjoilulautaselle.

Liota riisipaperia kädenlämpöisessä vedessä kunnes se on pehmennyt. Nosta riisipaperi lautaselle ja täytä haluamillasi täytteillä. Lisää muutama tippa sriracha -kastiketta halutessasi hiukan potkua rulliin. Kääräise rullalle. Dippaa ja herkuttele.

 

Ylikypsä kassler aasialaisittain

Ainekset

1 ½ kg
porsaan kassleria
Marinadi
1½ dl
hoisin -kastiketta
1 dl
hunajaa
½ dl
soijaa
2 rkl
riisiviinietikkaa
1 kpl
punainen chili hienonnettuna
4 kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
4 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista marinadi sekoittamalla kaikki marinadin ainekset hyvin keskenään. Laita porsaan kassler pakastepusiin ja lisää pussiin marinaadi. Katso, että marinadi peittää tasaisesti kasslerin. Sulje pussi ja nosta porsaan kassler marinoitumaan jääkaappiin yön yli.

Laita porsaankassler ja marinadi kannelliseen pataan. Nosta pata 150 asteiseen uuniin ja anna kasslerin hautua 3 tuntia. Nosta kassler uunivuokaan. Keitä padan lientä kasaan kunnes siitä on puolet jäljellä.

Valele kassleria liemellä. Grillaa kasslerin pinta rapeaksi uunissa grillivastuksen alla noin 15-20 minuuttia. Valele kassleria muutaman kerran grillauksen aikana.

Anna kasslerin jäähtyä hetki. Leikkaa kassler viipaleiksi ja lusikoi loput liemestä päälle.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *