Mustikka-Kaura Smoothiekulho
Banaanit olivat taas päässeet reippaasti ylikypsiksi. Perheen neideistä vanhampi ehdotti heti smoothien valmistusta. Lupasin tehdä smoothieta sunnuntai aamuna, jos lapset viipaloisivat ja pakastaisivat banaanit. Ei tarvinnut kuin ottaa banaanit ja leikkuulauta esille niin homma oli jo hoidettu. Smoothie on nimittäin lasten suosikki aamiaisherkku. Mansikka-smoothiekulhon resepti löytyy linkistä.
Tällä kertaa tein smoothien kookosmaitoon ja smoothiesta tuli herkullista. Lisäsin joukkoon myös vuoden 2016 elintarviketta puhtikauraa. Puhtikaura sopi erinomaisesti smoothiekulhoon ja käytän puhtikauraa taatusti toistekkin smoothien valmistukseen.
Mustikka-Kaura smoothiekulho
Ainekset
- 4 kpl
- banaania (ylikypsiä)
- 4 dl
- pakaste mustikoita
- 2 dl
- puhtikauraa
- 4 dl
- kookosmaitoa
- 1 dl
- vettä
- 2 rkl
- hunajaa
- Tarjoiluun
- 1 kpl
- banaani
- 1 dl
- pakaste mustikoita
- 1 dl
- paahdettuja kookoslastuja
- Muut ainesosat
Tee näin:
Viipaloi ylikypsät banaanit ja pakasta vähintään neljä tuntia. Mitaa kulhoon kaikki smoothien ainekset ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hunajaa.
Lusikoi mustikka-kaurasmoothie kulhoihin ja tarjoile esimerkiksi viipaloidun banaanin, mustikoiden ja paahdettujen kookoslastujen kera.