Marinoitu vihreä parsa

Parsaa on tullut viime viikkoina nautittua rutkasti. Olemme grillanneet parsaa ja paahtaneet parsaa uunissa blogin parhaiksi havaituilla resepteille, jotka löytyvät linkistä. Vaikka hyväksi havaitut parsareseptit ovat erinomaisia niin alkoi jo hiukan kyllästyttää, joten päätin kehitellä uuden parsareseptin.

Emme ole suuresti keitetyn parsan ystäviä ja päätin kokeillla miten keitetystä parsasta tulisi erinomaista. Päädyin keittämään parsan kevyesti ja marinoimaan parsaa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua. Marinoitu vihreä parsa oli taivaallista ja tulemme taatusti marinoimaan parsaa toistekkin.

Marinoitua vihreää parsaa käytin tänä viikonloppuna jopa kahteen eri salaattiin ja salattien reseptit ovat tulossa pian blogiin.

Marinoitu vihreä parsa

Ainekset (4 annosta)

2 nippua
vihreää parsaa
Marinadi
2 tl
sitruunankuorta raastettuna
2 rkl
sitruunanmehua
½ dl
neitsyt oliiviöljyä
1 rkl
valkoviinietikkaa
½ kpl
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/4 tl
mustapippuria myllystä
½ tl
suolaa myllystä
2 rkl
hienonnettua tuoretta basilikaa
2 rkl
hienonnettua tuoretta lehtipersilijaa
2 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 2 h 00 min

Tee näin:

Poista parsojen tyvestä puumainen osa taivuttamalla parsaa kaarelle molemmista päistä.

Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohdasta. Ohuet (kotimaiset) parsat voi jättää kuorimatta, mutta paksummista kannattaa kuoria vartta.

Keitä parsoja suolatussa vedessä noin 4-5minuuttia. Valuta parsat hyvin ja leikkaa noin 5 cm pitkiksi paloiksi.

Sekoita marinadin ainekset hyvin keskenään.

Lisää parsat marinadiin ja sekoita hyvin.

Anna parsojen marinoitua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *