Marinoitu vihreä parsa
Parsaa on tullut viime viikkoina nautittua rutkasti. Olemme grillanneet parsaa ja paahtaneet parsaa uunissa blogin parhaiksi havaituilla resepteille, jotka löytyvät linkistä. Vaikka hyväksi havaitut parsareseptit ovat erinomaisia niin alkoi jo hiukan kyllästyttää, joten päätin kehitellä uuden parsareseptin.
Emme ole suuresti keitetyn parsan ystäviä ja päätin kokeillla miten keitetystä parsasta tulisi erinomaista. Päädyin keittämään parsan kevyesti ja marinoimaan parsaa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua. Marinoitu vihreä parsa oli taivaallista ja tulemme taatusti marinoimaan parsaa toistekkin.
Marinoitua vihreää parsaa käytin tänä viikonloppuna jopa kahteen eri salaattiin ja salattien reseptit ovat tulossa pian blogiin.
Marinoitu vihreä parsa
Ainekset (4 annosta)
- 2 nippua
- vihreää parsaa
- Marinadi
- 2 tl
- sitruunankuorta raastettuna
- 2 rkl
- sitruunanmehua
- ½ dl
- neitsyt oliiviöljyä
- 1 rkl
- valkoviinietikkaa
- ½ kpl
- valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- ½ tl
- suolaa myllystä
- 2 rkl
- hienonnettua tuoretta basilikaa
- 2 rkl
- hienonnettua tuoretta lehtipersilijaa
Tee näin:
Poista parsojen tyvestä puumainen osa taivuttamalla parsaa kaarelle molemmista päistä.
Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohdasta. Ohuet (kotimaiset) parsat voi jättää kuorimatta, mutta paksummista kannattaa kuoria vartta.
Keitä parsoja suolatussa vedessä noin 4-5minuuttia. Valuta parsat hyvin ja leikkaa noin 5 cm pitkiksi paloiksi.
Sekoita marinadin ainekset hyvin keskenään.
Lisää parsat marinadiin ja sekoita hyvin.
Anna parsojen marinoitua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia ennen tarjoilua.