Makumatkalla Algeriassa

Kotisohvalta käsin voi reissata ympäri maailmaa telkkarin välityksellä. Kotikeittiöstä käsin voi myös lähteä vaikka makumatkalle maailman ympäri. Ennen lapsien syntymää meillä oli mieheni kanssa tapana aina silloin tällöin viikonloppuisin lähteä makumatkalle valitsemaamme kohteeseen.

Lähdimme makumatkalle omasta keittiöstä käsin ainakin Venäjälle, Espanjaan, Meksikoon ja Marokkoon. Kun makumatkan kohde oli valittu suunnittelimme ja toteutimme kolmen ruokalajin illallisen. Illallisen suunnittelu ja toteutus oli mukavaa yhdessä puuhailua.

Nyt kun lapset ovat jo sen verran isoja, että pystyvät auttamaan ruoanlaitossa päätimme herättää makumatkailu harrastuksen taas henkiin. Lapset olivat heti innoissaan ideasta.

Niimpä eräänä viikonloppuna haimme karttapallon alakertaan. Lapset pyöräyttivät karttapalloa ja vanhempi tytöistä valitsi makumatkan kohteen sokkona. Ensimmäiseksi makumatkan kohteeksi valikoitui Algeria.

Lasten kanssa haimme ideoita Algerialaiseen illalliseen tällä kertaa pinterestin avulla. Pinterestistä löytyykin taulu, johon Algerialaisen illallisen reseptit on koottu. Alkuruoaksi valikoitui Maakouda, joka lasten mielestä oli friteerattua perunamuussia. Maakouda osoittautui herkulliseksi sorminsyötäväksi alkupalaksi, joka maistui erinomaiselta sitruunamehun ja sormisuolan kanssa tarjottuna.

Lapset innostuivat tosissaan makumatkailusta ja haluavat jo malttamattomina lähteä makumatkalle pian uudestaan. Nähtäväksi jää minne suuntaamme makumatkalle seuraavaksi.

Maakouda

Ainekset (15 annosta)

800 g
rosamunda perunoita
2 kpl
kananmunia
2 rkl
panko korppujauhoja
½ tl
valkosipulijauhetta
½ tl
sipulijauhetta
½ tl
kurkumaa
½ tl
jeeraa
½ tl
chilihiutaleita
½ dl
lehtipersilijaa hienonnettuna
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
1 dl
jauhoja
1 l
öljyä friteeraamiseen
Tarjoiluun
1 kpl
sitruuna lohkoiksi leikattuna
1 tl
sormisuolaa
50 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä. Anna perunoiden jäähtyä hetki.

Kuori perunat ja muussaa muussiksi.

Sekoita perunamuussin joukkoon vatkatut munat, korppujauhot ja mausteet.

Ota perunamassaa noin reilu ruokalusikallinen ja muotoile massasta 2 cm paksuisiksi pyörylöiksi.

Leivitä jauhot lautaselle ja pyöräytä maakoudat jauhossa ennen friteerausta.

Kuumenna öljy padassa tai kattilassa180-asteiseksi. Muista pitää kansi lähellä, jos öljy syttyy palamaan niin käytä kantta tukahduttamaan palo.

Uppopaista maakoudat pienissä erissä kuumassa öljyssä kauniin kullanruskeiksi. Nosta maakoudat valumaan talouspaparin päälle.

Ripottele maakoudien pinnalle sormisuolaa ja sitruunanmehua juuri ennen tarjoilua. Tarjoile maakoudat lämpiminä.

ruoka alkuruoat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *