Lehtikaalisipsit
Kasvilavojen runsas lehtikaalisato on tähän mennessä tullut käytettyä ainoastaan lehtikaalisipseihin. Tänään kaksi pellillistä lehtikaalisipsejä katosi hetkessä parempiin suihin.
Lehtikaalisipsejä olen pääsääntöisesti tarjonnut illallisella lisukkeena. Tällä kertaa lehtikaalisipsit tarjottiin linssipyöryköiden kera.
Jääkaapissa odotti harissa chilitahnapurkin loppu tuhoamista, joten maustoin lehtikaalisipsit tällä kertaa sillä. Lehtikaalisipseistä tuli juuri sopivan tulisia ja sain kyllä pitää puoleni että minullekin riitti.
Lehtikaalisipsejä kannattaa ehdottomasti kokeilla myös aterian lisukkeena.
Vihreää naposteltavaa: lehtikaalisipsit
Ainekset
- 200 g
- lehtikaalia
- 3 rkl
- rypsiöljyä
- 2 tl
- harissa chilitahnaa
- ½ tl
- valkosipulijauhetta
- ½ tl
- suolaa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Poista lehtikaalin lehdistä ruodit. Huuhtele lehtikaalin lehdet. Kuivaa lehtikaalin lehdet hyvin keittiöpyyhkeeseen.
Revi lehtikaalin lehdet sopiviksi suupaloiksi.
Peitä kaksi peltiä leivinpaperilla ja levitä lehtikaalin lehdet tasaisesti pelleille.
Sekoita rypsiöljy, harissa chilitahna ja mausteet hyvin keskenään. Ripottele mausteöljy lehtikaalin lehdille ja sekoita hyvin.
Paista lehtikaalin lehtiä 180 asteessa kiertoilmauunissa noin 10 minuutin ajan. Jos sinulla ei ole kiertoilmauunia valmista lehtikaalisipsit uunissa kahdessa erässä. Vahdi ettei lehtikaali pääse palamaan.
Lehtikaalisipsit ovat valmiit kun ne ovat rapeita. Lisää lopuksi halutessasi suolaa lehtikaalisipseihin.