Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Lasten toiveruoka: Halloumi-uunilenkki

width=”500″>

Päätin aloittaa uuden juttusarjan blogissa: Lasten toiveruoat. Lapsiperheissä syödään usein tavallista arkiruokaa ja niin myös meilläkin. Lapset esittävät usein toiveita ruoan suhteen ja yleensä toiveena on niitä tavallisia arkiruokia. Itse olen todella huono tekemään samoja ruokia uudelleen, myös arkena. Yleensä, jos työpäivän jälkeen on yhtään virtaa jäljellä tulee vanhoja tuttuja arkiruokia hiukan tuunattua.

Tästä edes on siis luvassa silloin tällöin lasten toiveruokia hiukan uudelleen tuunattuna. Aloitetaan juttusarja uunilenkillä, joka kuuluu varmasti monen perheen arkiruokiin. Uunilenkki tuli tällä kertaa tuunattua halloumilla ja miniluumutomaateilla. Tuunattu versio oli lasten mielestä paljon parempaa, joten tästä on hyvä jatkaa tuunauskokeiluja. Mukavaa viikkoa!

width=”500″>

Halloumi-uunilenkki

Ainekset

500 g
lenkkimakkaraa
250 g
miniluumutomaatteja
1 kpl
halloumijuustoa
0
tuoretta timjamia
0
mustapippuria myllystä
0
suolaa
0
oliiviöljyä
Muut ainesosat

Tee näin:

Poista lenkkimakkarasta kuori. Tee lenkkiin viiltoja. Leikkaa puolet halloumista ohuiksi viipaleiksi ja täytä lenkkiin tehdyt viillot halloumilla. Kuutioi loput halloumista. Puolita miniluumutomaatit pituussuunnassa. Laita lenkki uunivuokaan. Lisää vuokaan minuluumutomaatit, halloumi kuutiot ja muutama oksa tuoretta timjamia. Mausta pippurilla ja suolalla. Ripottele pinnalle hiukan oliiviöljyä. Paista halloumi-uunilenkkiä uunissa 200 asteessa noin 25-30 min tai kunnes juusto on saanut hiukan väriä. Tarjoile esimerkiksi perunamuussin kera.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *