Lasten kanssa keittiössä: Tuplasuklaakeksit

Esikoisen kanssa leivoimme hänen synttäreilleen keksejä. Vähän aikaa sitten leivoimme Puolukka-valkosuklaakeksejä, jotka maistuivat koko perheelle. Hyväksi havaitun reseptin pohjalta kehitin tuplasuklaakeksit.

Tuplasuklaakeksit onnistuivat yli odotusten ja keksit hävisivät juhlissa hetkessä parempiin suihin.

Suussasulavat tuplasuklaakeksit

Ainekset

125 g
pehmeää voita
1 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
1½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
½ tl
suolaa
50 g
tummasuklaarakeita
50 g
valkosuklaarakeita
Muut ainesosat

Tee näin:

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutalet, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Sekoita jauhoseos vähitellen voi-sokerivaahtoon. Lisää taikinaan tummasuklaa- ja valkosuklaarakeet, sekoita hyvin.

Muotoile tuplasuklaakeksitaikina pötkyläksi (5cm halkaisija) ja kääri leivinpaperiin. Pakasta tuplasuklaakeksitaikinaa 30 minuuttia. Leikkaa taikina 1 cm paksuisiksi kiekoiksi. Asettele leivinpaperille ja paista 200 asteessa (tai kiertoilmauunissa 180 asteessa) noin 10 minuuttia tai kunnes tuplasuklaakeksit ovat kullankeltaisia. Annan keksien jäähtyä ennen tarjoilua.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *