Lasten kanssa keittiössä: Tuplasuklaakeksit
Esikoisen kanssa leivoimme hänen synttäreilleen keksejä. Vähän aikaa sitten leivoimme Puolukka-valkosuklaakeksejä, jotka maistuivat koko perheelle. Hyväksi havaitun reseptin pohjalta kehitin tuplasuklaakeksit.
Tuplasuklaakeksit onnistuivat yli odotusten ja keksit hävisivät juhlissa hetkessä parempiin suihin.
Suussasulavat tuplasuklaakeksit
Ainekset
- 125 g
- pehmeää voita
- 1 dl
- sokeria
- 1 kpl
- kananmuna
- 1½ dl
- vehnäjauhoja
- 1 dl
- kaurahiutaleita
- 1 tl
- leivinjauhetta
- 1 tl
- vaniljasokeria
- ½ tl
- suolaa
- 50 g
- tummasuklaarakeita
- 50 g
- valkosuklaarakeita
- Muut ainesosat
Tee näin:
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutalet, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Sekoita jauhoseos vähitellen voi-sokerivaahtoon. Lisää taikinaan tummasuklaa- ja valkosuklaarakeet, sekoita hyvin.
Muotoile tuplasuklaakeksitaikina pötkyläksi (5cm halkaisija) ja kääri leivinpaperiin. Pakasta tuplasuklaakeksitaikinaa 30 minuuttia. Leikkaa taikina 1 cm paksuisiksi kiekoiksi. Asettele leivinpaperille ja paista 200 asteessa (tai kiertoilmauunissa 180 asteessa) noin 10 minuuttia tai kunnes tuplasuklaakeksit ovat kullankeltaisia. Annan keksien jäähtyä ennen tarjoilua.