Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Lasipurkeista hauskat lasit lastenkutsuille

Sen lisäksi, että aina lasten kanssa leivomme yhdessä jotain lastenkutsuille, usein myös askartelemme koristeita. Lasten HotDog juhlia varten halusin kokeilla lasipurkkien koristelemista lasten kanssa hauskoiksi juomalaseiksi. Olethan jo käynyt muuten äänestämässä omaa lastenkutsujen suosikki herkua?

Lasipurkkeja ainakin meillä kertyy ihan kiitettävästi, joten niitä ei tarvinnut lähteä metsästämään. Laitoin purkit likoamaan veteen puoleksi tunniksi ja etiketit lähtivät hyvin irti. Joistain lasipurkeista oli hiukan haasteellista saada liimaa irti, joten kannattaa varata purkkeja enemmän kuin niitä tarvitaan. Etikettien irroittamisen jälkeen pesin purkit asianpesukoneessa ja annoin kuivua hyvin pesun jälkeen.

Olin kuullut liitutauluetiketeistä ja niitähän oli tähän kokeiluun saatava. Onneksi niitä olikin runsaasti tarjolla Clas Ohlsonilla. Jos liitutauluetikkettejä ei löydy voi myös hyvin leikata sopivan kokoisia paloja liitutaulutarrarullasta.  Lapset liimasivat etiketit avustuksellani lasipurkkeihin ja koululainen kirjoitti tärkeänä nimet etiketteihin liidulla. Purkkeja koristelimme vielä lisää mustavalkoisilla washi teipeillä. Kivaa ilmettä kattaukseen toivat myös paperipillit. Askartelu oli kaikista hauskaa ja eipähän mennyt lasit sekaisin. Liitutauluetiketit ja washi teipit lähtivät helposti irti purkeista juhlien jälkeen, joten purkkeja voi edelleen käyttää.

Kommentit (2)

  1. sari kalliomäki

    Varsin kiva idea, vaan nyt ei ole yhtään purkkeja, kun kaikki on hillotettu 😀 Pistetään muistiin.

  2. Minna_A

    Kiitos, kivaa oli puuhatessa. Vappuna on varmaan jo suurin osa hilloista syöty, koita muistaa silloin 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *