Lämpimät sipulivoileivät
Viime viikonloppuna iski hirveä sipulikeitto himo. Syynä tähän saattoi olla postilaatikkoon saapunut Hanna G kokkaa keittokirja ja sen sivuilta bongattu herkullinen sipulikeittoresepti. Olin jo luvannut tehdä suppilovahverokeittoa ja sitä lupausta kuopukselle ei voi pettää. Päätin sipulikeiton sijaan tehdä lämpimiä voileipiä ja täyttää leivät pitkään paistetuilla ja kevyesti karamellisoiduilla sipuleilla, kuten sipulikeittoonkin tulee.
Lämpimistä sipulileivistä tuli aivan ihania ja ne sopivat täydellisesti yhteen sherrylla maustetun suppilovahverokeiton kanssa. Yllätyksekseni sipulikriittinen kuopus, joka yleensä noukkii sipulit pois ruoastaan söi lämpimiä sipulileipiä hyvällä ruokahalulla. Näitä herkullisia lämpimiä sipulileipiä teemme taatusti toiste. Lämppäri ei ole klassikko syyttä ja lämpimät voilevät maistuvat ihanilta jotenkin juuri syksyisin. Millä sitä täyttäisi lämpimät voileivät seuraavan kerran? Sipulien lisäksi voisi vaikka näihin lämpimiin leipiin lisätä paistettuja sieniä.
Ainekset (4 annosta)
- 2 kpl
- isoa sipulia
- 1 rkl
- voita
- 1 rkl
- öljyä
- ½ tl
- suolaa
- ½ tl
- sokeria
- 1 rkl
- tuoreita timjamin lehtiä
- 1 rkl
- dijon sinappia
- 4 kpl
- viipaletta maalaisleipää
- 100 g
- raastettua emmental tai gruyère juustoa
Tee näin:
Kuori sipulit ja puolita ne. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna voi ja öljy pannulla. Paista sipuleita keskilämmöllä 15 minuutin ajan välillä sekoittaen.
Ripottele sokeri ja suola sipuleiden pinnalle. Paista sipuleita vielä 15 minuuttia.
Leikkaa maalaisleivästä muutaman sentin paksuisia viipaleita.
Laita leivät leivinpaperilla peitetylle pellille.
Paahda viipaleita uunissa grillivastuksen alla noin 10 minuuttia. Käännä leivät puolessavälissä.
Voitele maalaisleivät dijonsinapilla. Levitä kevyesti karamellisoidut sipulit leipien pinnalle.
Lisää leipien pinnalle tuoreet timjamin lehdet. Levitä raastettu juusto leipien pinnalle.
Paista sipulileipiä uunissa 200 asteessa 15 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.