Lämmin Broccolinisalaatti

Löysin vappuna vihdoin ja viimein monissa blogeissa esiintynyttä broccolinia eli varsiparsakaalia. Valmistin broccolinistä lämpimän salaatin vappupöytään. Broccolinin seuraksi vappuiseen salaattiin lisäsin keitettyjä kananmunia, rapeita pekonikuutioita ja punasipulia. Lämpimän salaatin viimeisteli punaviinietikkavinegretti.

Broccolinisalaatti osoittautui erinomaiseksi ja vaikka vappupöydästämme löytyi syötävää vaikka pienelle kylälle ei tätä salaattia juurikaan jäänyt jäljelle. Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla! Broccolia ei ole kotona kaupoissa tullut vastaan, joten täytyy siis pian suunnata vanhempieni mökille ja kyläkauppaan, josta sitä onnistuin löytämään.

Blogi on kevään aikan kärsinyt päivätyön työkuormasta ja valitettavasti päätetyön seurauksena oikea käsi on seuraavat kolme viikkoa lastassa. Tästä johtuen blogitekstit taitavat jonkin aikaan olla lyhyitä ja ytimekkäitä :), sekä reseptit nopeita ja helppoja. Kesäkuussa toivottavasti kokataan jo pidemmän kaavan mukaan.

 

Lämmin Broccolinisalaatti

Ainekset

500 g
broccoliniä (varsiparsakaalia)
6 kpl
kananmunaa
170 g
pekonia
1 kpl
pieni punasipuli
Punaviinietikkavinegretti
2 rkl
punaviinietikkaa
6 rkl
neitsyt oliiviöljyä
2 tl
hunajaa
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Keitä broccolineja suolatussa vedessä noin 4-5 minuuttia, valuta hyvin. Keitä kananmunat kypsiksi (noin 8 minuuttia). Kuori kananmuna ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja kuutioi punasipuli. Kuutioi pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Nosta paistetut pekonikuutiot talouspaperin päälle valumaan hetkeksi. Valmista salaatti asettelemalla kaikki ainekset laakeaan salaattikulhoon. Valmista punaviinietikkavingretti sekoittamalla kaikki aineket hyvin keskenään. Ropottele salaatinkastike broccolinisalaatin pinnalle ennen tarjoilua. Tarjoa esimerkiksi grilliruoan lisukkeena tai brunssilla.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *