Kustavin helmi: Vartsalan Vanha Koulu

height=”1096″ width=”730″>

Mökkimme sijaitsee Kustavissa Vartsalan saarella.  Onneksemme muutama vuosi sitten avattiin Vartsalan vanhaan kouluun ihastuttava kahvila, kynttiläpaja ja sisustusmyymälä. Mökiltämme on matkaa koululle alle kymmennen kilometriä ja siellä tuleekin käytyä miltei joka kerta kun olemme mökillä. Sadepäivä on lasten mielestä hyvä syy lähteä Vartsalan Vanhalle Koululle syömään herkullisia munkkeja, jotka ovat kuulemma parempia kuin äidin tekemät. Kahvilan suolaiset piirakat ja pullat on myös tullut testattua ja herkullisiksi havaittua. Vartsalan saareen pääsee Kustavin Kivimaalta kätevästi lossilla kymmenessä minuutissa eli kannattaa ehdottomasti poiketa, jos Kustavissa satutte olemaan. Lossimatka on ainakin meidän lapsista joka kerta yhtä hauskaa, vaikka lossilla ollaan oltu jo lukemattomia kertoja.

height=”1095″ width=”730″>

height=”1096″ width=”730″>

Kahvilassa voi nauttia herkkuja sisätiloissa tai ulkona terassilla nauttien kauniista saaristo maisemasta. Kakun kera voi nauttia myös lasillisen kuohuviiniä.

height=”487″ width=”731″>

Vartsalan Vanhassa koulussa toimii kahvilan lisäksi myös kynttiläpaja, jonka ihastuttavia tuotteita on myynnissä sisustustavaroiden lisäksi. Täältä löytyy taatusti tuliaiset mökille kuin mökille. Vartsalan Vanhassa koulussa on muuten tarjolla myös majoitusta. Suosittelen lämpimästi käymään!

Tänä kesänä meinasimme viettää koko kesäloman mökillä Kustavissa ja samalla tutustuen Turun saaristoon. Saatamme käväistä myös Ahvenanmaalla. Visitturku.fi -sivut ovat olleet ahkerassa käytössä, kesäloman alkamiseen on nimittäin enää 6 viikkoa. Kesän aikana on siis luvassa lisää juttuja Turun saariston helmistä blogissa. Vinkkejä otetaan mielellään vastaan käymisen arvoisista paikoista. Mikä on sinun mielestäsi Kustavin tai Turun saariston helmi?

height=”1094″ width=”730″>

height=”1094″ width=”730″>

height=”1096″ width=”730″>

height=”1095″ width=”730″>

height=”1096″ width=”730″>

height=”1094″ width=”729″>

Kommentit (2)
  1. Oioi, ihania sisustusjuttuja 🙂

  2. Niin on, aina joutuu itseään hiukan hillitsemään 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *