Kotona: Perheen viikkokalenteri

height=”758″ width=”506″>

Blogin nimestä huolimatta ovat koti postaukset jääneet vähiin. Vain kylpyhuoneen tapetoinnista on tullut aikaisemmin kirjoitettua. Talon peruskorjauksen valmistuttua taisi iskeä totaallinen remonttiväsymys ja vasta nyt 1,5 vuoden jälkeen muutosta on alkanut löytyä intoa sisustaa ja laittaa kotia. Talven viikonloput ovat otollista aikaa pienille kodin päivitysprojekteille. Keväällä ja kesällä suuntaamme usein mökille.

Tällä kertaa innostuimme miehen kanssa uusimmassa MeidänTalo -lehdessä olleesta ideasta perhekalenterista/lukkarista. Viisihenkisen perheen menoja on ihan toivotonta yrittää kirjata tavalliseen kalenteriin. Perjantaina kotimatkalla mies olikin käynyt ostamassa purkin Tikkurilan liitutaulumaalia. Lauantaina keittiön ja eteisen väliselle seinälle rajattiin maalarinteipillä 1,5mx0,9m suorakulmio. Mies maalasi telalla liitutaulumaalia maalarinteippien rajaamalle alueelle kolme kerrosta. Liitutaulumaali kuivui nopeasti ja kesti noin 30 minuuttia ennen kuin pystyi maalaamaan seuraavan kerroksen.

height=”739″ width=”492″>

height=”753″ width=”502″>

Tänään päästiin sitten itse asiaan eli perheen viikkokalenterin koostamiseen. Päädyimme jakamaan liitutaulun viiteen osaan arkipäivien mukaan. Viikonlopun menot muistaa muutenkin. Perjantai jäi kuvassa takan piipun taakse piiloon. Viikkokalenteriin poimimme koululaisen lukujärjestyksen, harrastukset ja muut koulun ilmoittamat poikkeavat aikataulut. Eskarilaisen ja päiväkotilaisen osalta merkitsimme milloin pitää muistaa viedä luistimet sekä harrastukset. Meidän vanhempien osalta laitoimme kalenteriin kaiken normaalista työpäivästä poikkeavat menot.

Onneksi tuli tehtyä suuri liitutaulu, meinasi nimittäin tila loppua kesken. Ruuhkavuosi tässä todellakin taidetaan viettää…

 

height=”761″ width=”507″>

Lasten piti tietysti päästä liitutaulua koristelemaan, aika tylsältä se näyttikin pelkillä aikatauluilla.

 

 

Kommentit (4)
  1. Campasimpukka
    24.1.2016, 15:53

    Ai kuinka kiva! Vedittekö nuo lokerikotkin liidulla? Vai maalasitte? Voisivat kestää paremmin ja sitten jos pitää uudelleen järjestellä kalenteria, voisi maalata uudelleen päälle mustalla. Ja värillisillä liiduilla saa kivasti iloisuutta kalenteriin. 🙂

  2. Helpottaa huomattavasti aamuja, kun yhdellä silmäyksellä voi tarkistaa muistettavat asiat :). Lokerikot vedettiin myös liidulla. Täytyy harkita tuota maalaamista voi tosissaan olla kätevämpää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *