Kikherne-fetasalaatti
Mökillä ruoanlaitto pyritään meillä pitämään yksinkertaisena. Keittiö ja kesäkeittiö ovat paljon huonommin varusteltu kuin kotikeittiö. Mökillä joutuu myös tiskit tiskaamaan, joten kovin montaa kippoa ei halua ruoanlaiton tiimellyksessä liata.
Kikherne-fetasalaatin valmistin grilliruoan lisukkeeksi. Kikherneet paahdoin tällä kertaa pannulla koska mökin uuni on aika onneton. Herkullinen salaatti viimeisteltiin mökin yrttimaan tuoreilla yrteillä. Oreganon kukilla on muuten kiva koristella salaatteja ja muita ruokia kesällä.
Kikherne-fetasalaatti
Ainekset
- 1 kpl
- Purkillinen kikherneitä (Go green)
- 1 rkl
- öljyä paistamiseen
- 1/4 tl
- savustettua paprikajauhetta
- 1/2 tl
- jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
- 1/4 tl
- jauhettua korianteria
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- 150 g
- fetaa murennettuna
- 4 kpl
- tomaatteja kuutioituna
- 1 kpl
- keltainen paprika kuutioituna
- 1 kpl
- vihreä paprika kuutioituna
- 1 kpl
- uusi punasipuli viipaloituna
- 2 rkl
- tuoretta minttua hienonnettuan
- 2 rkl
- tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
- 1/2 kpl
- sitruunan mehu puristettuna
- 3 rkl
- neitsyt oliiviöljyä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Huuhtele ja valuta kikherneet hyvin. Kuumenna pannulla öljy. Lisää kikherneet pannulle ja paista kunnes saavat hiukan väriä noin 5 min. Mausta kikherneet savustetulla paprikajauheella, jeeralla, korianterilla ja mustapippurilla. Paista vielä hetki.
Sekoita kuutioidut tomaatit, paprikat ja viipaloitu punasipuli kulhossa. Lisää hienonnetut yrtit ja murustettu feta. Viimeistele sitruunanmehulla ja oliiviöljyllä. Lisää paistetut kikherneet salaatin pinnalle.