Kesäsalaatti kasvimaan ensimmäisestä sadosta
Viikonlopun puutarhassa puuhailuista innostuneena valmistin eilen salaatin kasvimaan ensimmäisestä sadosta. Kasvilavoilta lautaselle päätyi jo lehtikaalia, lehtisalaattia ja pinaattia.
Kesäsalaattiin tuli oman maan antimien lisäksi kaupasta osatettuja retiisejä, uusia sipuleita ja perunoita. Hetki enää niin nämäkin ainekset toivottavasti löytyvät omasta takaa.
Ruokaisuutta salaattin toi kotijuusto ja kananmunat. Kesäisen salaatin kruunasi sinappinen salaatinkastike, joka maustettiin tuoreella tillillä.
Vaikka eilen satoi vettä kaatamalla niin meillä ainakin oli kesä lautasella.
Kesäsalaatti
Ainekset
- 250 g
- kotijuustoa
- 8-10 kpl
- pieniä uusia perunoita (koosta riippuen)
- 4 kpl
- keitettyjä kananmunia
- 1 kpl
- nippu retiisejä
- 5 kpl
- lehtikaalin lehtiä
- 1 kpl
- ruukullinen lehtisalaattia (tai vastaava määrä omasta maasta)
- 2 dl
- tuoretta baby pinaattia
- 2 kpl
- uusia punasipuleja
- Salaatinkatike
- 2 tl
- Dijon-sinappia
- 1 rkl
- valkoviinietikkaa
- 4 rkl
- neitsytoliiviöljyä
- 2 rkl
- tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1/4 tl
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- 1 tl
- hunajaa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Asettele lehtisalaatti ja pinaatit salaattivadille. Viipaloi punasipulit ja retiisit ohuiksi viipaleiksi, lisää salaattiin. Puolita perunat ja lisää salaattiin. Kuori keitetyt kananmunat ja leikkaa lohkoiksi, lisää salaattiin. Poista lehtikaalin lehdistä ruoti ja leikkaa veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Lisää lehtikaali salaattiin. Kuutioi kotijuusto ja lisää salaattiin.
Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset hyvin keskenään. Ripottele kastike salaatinpinnalle. Tarjoile kesäsalaatti heti.