Kesän hellejuoma: Agua Fresca
Vaikka helteistä ei juurikaan tänä kesänä olla saatu nauttia niin halusin kuitenkin kokeilla hellejuoman valmistusta vesimelonista. Päädyin kokeilemaan meksikolaistyyppisen agua frescan valmistusta vesimelonista tarjottavaksi pulled porkin kanssa.
Vesimelonijuoma oli ihanan raikasta ja päädyin pakkasen tyhjentämisoperaation ollessa päällä lisäämään juomaan myös jäisiä pakastemansikoita. Mansikat voi halutessaan soseuttaa vesimelonin kanssa juoman joukkoon. Yllätyksekseni hellejuoma oli myös lasten mieleen vaikkei lopputulos ollutkaan kovinkaan makea.
Agua Frescaa täytyy ehdottomasti valmistaa toistekkin joko vesimelonista tai sitten kokeillaan jotain muuta. Toivotaan, että hellepäiviä olisi vielä edessä kun täydellinen hellejuoma on löytynyt!
Agua Fresca
Ainekset
- 1½ kg
- vesimelonia (punnittu kuorineen)
- 5 kpl
- limetin mehu
- 1 dl
- sokeria
- 2 dl
- tuoretta minttua hienonnettuna
- 500 g
- pakaste mansikoita
- 1½ l
- kivennäisvettä
- 0
- jäitä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Leikkaa vesimelonin kuori pois. Kuutioi vesimeloni. Soseuta vesimeloni ja sokeri sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Siivilöi tarjoiluastiaan esim. boolimaljaan. Lisää joukkoon hienonnettu minttu, limettien puristettu mehu ja jäiset mansikat. Lisää noin pussillinen jääpaloja. Sekoita kivennäisvesi joukkoon ja tarjoile heti. Lisää jäitä myöhemmin lisää tarvittaessa.