Kermassa haudutetut Ruusukaalit
Ihanaa kun kotimaisia ruusukaaleja on taas saatavilla. Ruusukaalien(kin) sesongista kannattaa nauttia, kun niitä on vielä saatavilla.
Blogissa on jo monta kertaa tullut todettua, että yksinkertaisesti valmistettu ruoka saattaa olla todella herkullista. Mutta niin se vaan pääsi taas yllättämään tälläkin kertaa.
Olin ajatellut valmistaa (taas kerran) Hunajaisia Ruusukaaleja, mutta päätin kokeilla jotain uutta. Ravintola Väikessä karitsan niskan lisukkeena oli kermassa haudutettua savojinkaalia dijon sinapilla maustettuna, joten päätin kokeilla maistuisivatkot ruusukaalit myös taivaallisilta näin valmistettuna.
Kermassa haudutetut ruusukaalit olivat taivaallisia ja pannu oli tyhjä hetkessä. Taisimme miehen kanssa syödä enemmän ruusukaaleja kuin pääruokaa. Nyt on kyllä vaikea sanoa kumpi resepti vie voiton hunajaiset ruusukaalit vai kermassa haudutetut ruusukaalit…
Blogin ruusukaali -kategorian alta löytyy monta hyvää resepti suosittelen vilaisemaan.
Kermassa haudutetut Ruusukaalit
Ainekset
- 300 g
- ruusukaaleja
- ½ rkl
- voita paistamiseen
- 1½ dl
- kuohukermaa
- 1 rkl
- Dijon sinappia
- 0
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Puolita ruusukaalit. Poista hiukan kantaa ja tarvittaessa huonot uloimmat lehdet. Keitä ruusukaaleja suolatussa vedessä 5 minuuttia. Valuta ruusukaalit hyvin.
Kuumenna pannulla nokare voita. Lisää ruusukaalit kuumaan pannuun ja paista muutaman minuutin ajan, kunnes ruusukaalit saavat hiukan väriä.
Lisää pannuun kerma ja Dijon sinappi. Anna ruusukaalien hautua kermassa kunnes kermakastike on paksuuntunut. Mausta suolalla ja pippurilla.
Oi nam, kuulostaa todelliselta lohturuoalta! Ehkä pistänkin seuraavat ruusukaalit kiehumaan ja pannulle 🙂
Hyvää oli täytyy itsekkin tehdä pian uudestan!