Kaupan hyllyjen helmet: Valion Mustavalkosipuli tuorejuusto

width=”730″ height=”1096″>

Päätin aloittaa uuden juttusarjan blogissa. Tarkoituksena olisi silloin tällöin lyhyesti esitellä hyväksi havaitsemiani tuotteita, jotka olen löytänyt kaupan hyllyiltä. Blogin fb-sivuille olen kirjoittanut suosituksia silloin tällöin ja päätin nyt jakaa niitä myös blogin puolella.

Ensimmäiseksi suosittelen Valion uutukaista mustavalkosipuli tuorejuustoa. Tuorejuuston maku oli aivan mahtava näin valkosipulin suurkuluttajan näkövinkkelistä. Pakkauskoko olisi kyllä saanut olla 100g sijaan 200g, niin nopeasti tuorejuusto katosi parempiin suihin :).

Hullaannuin viime kesänä savustettuun valkosipuliin, tänä viikonloppuna olisi tarkoitus taas savustaa valkosipuleita savustuspussissa. Mustavalkosipuli tuorejuusto sisältää mustavalkosipulijauhetta, jonka maku muistuttaa kovasti savustettua valkosipulia.

Googlettamalla selvisi, että mustavalkosipuli ei ole valkosipulilajike vaan hitaasti kypsennetty valkosipuli, joka kypsennyksen aikana muuttuu mustaksi. Mustaavalkosipulia valmistetaan ja käytetään aasiassa. Kiinnostaisi kovasti kokeilla mustaavalkosipulia ruoanlaitossa, jos tiedät mistä sitä saisi ostaa niin vinkit otetaan kiitollisina vastaan.

Kommentit (2)
  1. Viime syksynä maisteltiin mustavalkosipulia Helsingin hakaniemen hallissa kasviskauppiaalla (en nyt kylläkään muista nimeä). Ostettiin jotain muuta ja jäätiin sitten rupattelemaan ja saatiin maistiaiset. Oli kyllä jännän makuista. Täytyy ehdottomasti testata tuorejuustoakin! 🙂

  2. Täytyypä siis käydä hakaniemen hallissa, kiitos vinkistä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *