Karviaispaistos
height=”1069″ width=”713″>
Takapihamme vanha omenapuu on pitänyt tänä vuonna välivuotta sadon suhteen, myös luumupuun sato on jäänyt perin vaatimattomaksi. Onneksi vanha karviaispensas on tuottanut runsaasti marjoja lasten iloksi. Karviaisten kypsyttyä olemme useana iltana käyneet poimimassa niitä iltapalalle nautittaviksi.
Tänään keräsimme viimeisetkin karviaiset pensaasta. Lapset ovat tänä viikonloppuna heränneet aivan liian aikaisin ja väsymyksen vallassa en jaksanut mitään monimutkaista karviaisista valmistaa. Onneksi muistin blogiarkistosta löytyvän mansikka-valkosuklaapaistoksen.
Käytin alkuperäisestä reseptistä poiketen fariinisokeria ja sokeria tuli myös enemmän paistokseen karviaisten kirpeyden tähden. Kirpeän makea paistos kelpasi hyvin koko perheelle. Karviaispaistoksen kera kannattaa tarjota vaniljakastiketta, vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa
height=”1063″ width=”709″>
Karviaispaistos
Ainekset
- 1,5 l
- karviaisia
- 1 dl
- fariinisokeria
- 1 tl
- vaniljasokeria
- Muru
- 3 dl
- vehnäjauhoja
- 2 rkl
- fariinisokeria
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 100 g
- voita kuutioituna
- 100 g
- valkosuklaata
- Tarjoiluun
- 0
- vaniljakastiketta, vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Voitele uunivuoka. Sekoita karviaiset ja fariinisokeri hyvin keskenään, kaada uunivuokaan.
Rouhi valkosuklaa veitsellä pieneksi rouheeksi. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, sokerit ja valkosuklaa. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon voi ja nypi muruksi. Ripottele muru karviaisten päälle.
Paista uunissa keskitasolla 200C n. 30min. Vahdi paistosta, ettei valkosuklaa pääse palamaan. Tarjoa hiukan jäähtyneenä vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera.