Karitsaburgerit saaristolaisleivällä

Juhannuksena valmistimme suosittujen hölskyperunoiden lisäksi karitsaburgereita. Karitsaburgerit kasattiin Köpmans ravintolan innoittamana saaristolaisleipäviipaleiden väliin. Grillatun karitsan jauhelihapihvin lisäksi burgerit täytettiin fetakastikkeella, varhaiskaalilla ja hölskykurkuilla.

Todella onnistunut kokonaisuus vaikka itse niin sanonkin. Hölskykurkut ovat meillä koko perheen suosiossa ja niitä tulee kesälomalla valmistettua monen monituista kertaa. Hölskykurkut sopivat todella hyvin suolakurkkujen sijaan näihin burgereihin. Suosittelen kokeilemaan.

 

Karitsaburgerit saaristolaisleivällä

Ainekset

400 g
karitsan jauhelihaa
1 kpl
kananmuna
1 tl
harissa chilitahnaa
1 tl
ras el hanout -mausteseosta
8 kpl
saaristolaisleipäviipaletta
2 rkl
dijon sinappia
5 dl
varhaiskaalia suikaloituna
1 rkl
sitruuna mehua
1 rkl
oliiviöljyä
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
Fetakastike
200 g
turkkilaista jogurttia
200 g
fetaa murustettuna
½ kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 rkl
sitruuna mehua
½ dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
Hölskykurkut
4 kpl
avomaankurkkua
3 rkl
väkiviinaetikkaa
2 rkl
sokeria
½ tl
suolaa
1 dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
Muut ainesosat

Tee näin:

Sekoita karitsan jauheliha, muna ja mausteet hyvin keskenään. Muotoile massasta neljä pihviä. Ripottele hiukan öljyä pihvien pinnalle ennen grillausta.

Sekoita fetakastikkeen kaikki ainekset hyvin keskenään ja anna maustua jääkaapissa vähintään 15min.

Viipaloi avomaakurkut ohuiksi viipaleiksi ja laita kaikki hölskykurkkujen ainekset kannelliseen astiaan. Hölskytä kunnolla ja anna maustua jääkaapissa vähintään 30min. Hölskytä kurkkuja ennen tarjoilua.

Sekoita varhaiskaalisuikaleet, sitruuna mehu, oliiviöljy ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua vähintään 15min.

Grillaa karitsan jauhelihapihvit molemmilta puolilta ja pihvi kannattaa jättää puolikypsäksi. Grillaa myös saaristolaisleipäviipaleet pikaisesti molemmilta puolilta.

Levitä saaristolaisleipäviipaleille dijon sinappia. Koko hampurilainen saaristolaisleipäviipaleiden väliin varhaiskaalista, karitsan jauhelihapihvistä, fetakastikkeesta ja hölskykurkuista. Nauti heti esim. hölskyperunoiden kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *