Kanalaksa
Kylmänä maanantaina väsynyt kroppa kaipasi piristystä ja lämpöä pitkän työpäivän jälkeen. Parempaa lääkettä siihen en voi keksiä kuin tulinen keitto. Tällä kertaa makumaailmaa haettiin aasiasta ja valmistin koko perheelle kanalaksaa eli aasialaista kanakeittoa. Arkiruoat saa helposti maustettua maukkaiksi valmiilla currytahnoilla, jota ainakin meillä löytyy aina talvella keittiöstä.
Lapsiperheen keiton maustoin maltillisesti punaisella currytahnalla, tosin lapsista keskimmäisen mielestä keitto oli silti liian tulista. Esikoiselle ja kuopukselle kanalaksa kuitenkin maistui erinomaisesti. Halutessasi voit siis vähentää punaisen currytahnan määrää esimerkiksi 2 teelusikalliseen. Jos ruokapöydässä taas on tulisesta ruoasta pitäviä niin kannattaa ehdottomasti käyttää punaista currytahnaa 2 ruokalusikallisen verran.
Miedompi lapsiperhe versio reseptistä ei jää kuitenkaan harmittamaan aikuisia, koska omaan annokseen voi lisätä helposti potkua jälkikäteen srirachakastikkeella.
Kanalaksa
Ainekset (6 annosta)
- 500 g
- broilerin paistileikkeitä
- 1 rkl
- öljyä
- 1-2 rkl
- punaista currytahnaa
- 1 rkl
- inkivääriä raastettuna
- 1 l
- kanalientä
- 400 ml
- kookosmaitoa
- 2 kpl
- kaffirlimenlehteä
- 300 g
- sokeriherneen palkoja (pakastettuja)
- 3 kpl
- porkkanoita (julienne suikaleiksi leikattuna)
- 150 g
- vermicelli nuudeleita
- 1 kpl
- limen mehu
- Tarjoiluun
- 2 dl
- hienonnettua kevätsipulia
- 1 kpl
- punainen chili viipaloituna
- 1 dl
- tuoretta korianteria hienonnettuna
Tee näin:
Leikkaa broilerin paistileikkeet suikaleiksi.
Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi julienne suikaleiksi. Julienne kuorijalla tämä käy kätevästi.
Kuumenna kattilassa öljy. Lisää broileri ja ruskista.
Lisää kattilaan punainen currytahna ja raastettu inkivääri. Paista muutaman minuutin ajan.
Lisää kattilaan kanaliemi, kookosmaito ja kaffirlimenlehdet. Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää sokeriherneen palot ja porkkanasuikaleet. Kuumenna keitto kiehuvaksi.
Anna keiton kiehua muutama minuutti. Lisää vermicellinuudelit ja anna keiton kiehua vielä 4 minuuttia.
Viimeistele keitto limen mehulla.
Annostele kanalaksa keittokulhoihin ja ripottele pinnalle kevätsipulia, chiliä ja tuoretta korianteria.