Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Kadriorgin palatsi ja puisto

Viime viikon lauantaina oli Tallinnassa erityisen aurinkoinen ja lämmin syyspäivä. Päätimme nauttia hyvästä ilmasta ja lähteä kohti Kadriorgin palatsia ja puistoa. Kadriorgin puiston laidalle pääsi kätevästi 10 minuutissa 1 ja 3 ratikoilla. Puiston laajuus yllätti meidät ja puisto tuntui olevan erityisesti paikallisten lapsiperheiden suosiossa. Puistosta löytyi leikkipuisto, pienen pieni tivoli ja lastenmuseo, joka saattaa selittää suosiota. Täytyy varmasta palata tänne lasten kanssa kesällä.

Kadriorgin palatsi on Pietari ensimmäisen vaimolleen rakentama kesäpalatsi. Barokkipalatsi oli todella hyvin säilynyt ja huikaisevan kaunis. Palatsissa toimii tällä hetkellä taidemuseo, joka on omistettu ulkomaiselle taiteelle.

height=”678″ width=”508″>

Kiertelimme puistossa, palatsin puutarhassa ja kävimme myös katsomassa museon taidenäyttelyn. Alueella sijaitsee myös Kumu ja Viron Presidentin virka-asunto, nähtävää siis riittää. Paikka oli ihastuttava ja lämpimänä syyspäivänä kävelimme mielellään laajassa puistossa. Molemmat olimme kuitenkin sitä mieltä, että paikka pitäisi kokea myös kesällä. Ruusutarha ei valitettavasti ollut nyt parhaimmillaan, mutta kesällä varmasti ihastuttava. Suosittelen ensi kesänä ehdottomasti suuntaamaan Kadriorgin palatsiin ja puistoon Tallinnan reissulla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *