Joulukuusitorttu pestolla
Kolmannen adventin kunniaksi leivoin suolaisen joulutortun joulukuusen muotoon. Käytin leivontaan lidlin käteviä tuoreita lehtitaikina levyjä. Lehtitaikinalevyjä ei tarvitse kaulia ollenkaan ja isosta lehtitaikinalevystä on kiva kehitellä uusia juttuja.
Suolaisten joulutorttujen pohjalta syntyi tämä idea suolaisesta joulukuusitortusta. Täytteeksi päätyi vihreää pestoa, joka sopii värinsä puolesta hyvin joulukuusitorttuun. Täytteeksi tuli myös mozzarellaa ja parmesaania. Kuutioin myös ilmakuivattuakinkkua joukkoon. Suolainen joulukuusitortun tarjosin raikkaan vihersalaatin kera ja se maistui hyvin kaikille.
Joulukuu on hurahtanut vauhdilla ohi ja on vaikea uskoa, että jouluaattoon ei ole enää viikkoakaan. Kolmannen adventin kunniaksi kahvipöydässä oli tarjolla myös luumutorttukuusi, resepti tulossa pian blogiin.
Joulukuusitorttu pestolla
Ainekset (6 annosta)
- 500 g
- lehtitaikinaa (esim. lidl puff pastry levy)
- 1 dl
- pestoa
- 50 g
- mozzarella raastetta
- ½ dl
- parmesaania raastettuna
- 50 g
- ilmakuivattua kinkkua
- 1 kpl
- kananmuna (voiteluun)
- Tarjoiluun
- 2 kpl
- villirucola ruukku
- 1 dl
- tuoretta basilikaa
Tee näin:
Levitä toinen lehtitaikina levyistä ja leikkaa taikinasta mahdollisimman iso kolmio.
Levitä pesto lehtitaikinalle. Ripottele juustoraasteet ja kuutioitu kinkku.
Leikkaa toisesta lehtitaikina levystä myös iso kolmio. Tee lehtitaikinaan tasaisesti pieniä viiltoja.
Nosta kanneksi joulukuusitortun päälle. Sulje reunat painelemalla haarukalla.
Leikkaa pienellä tähtimuotilla tähtiä lehtitaikinasta ja asettele joulukuusitortun päälle.
Voitele suolainen joulukuusitorttu kananmunalla.
Paista suolaista joulukuusitorttua (kiertoilma)uunissa 200 asteessa noin 25-30 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.
Tarjoile suolainen joulukuusitorttu vihersalaatin kanssa.