Jälkimarinoitu Paahtopaisti
Jälkimarinoitu paahtopaisti on sukujuhlien takuuvarma tarjottava ja itse olen siihen usein juhlissa törmännyt. Valmistan paahtopaistin aina linkistä löytyvällä luotto-ohjeella. Ohjeella paahtopaistista tulee suussa sulavaa. Rakastan tuoreita yrttejä ja erityisesti rakuunaa. Paahtopaistin marinaadin käytin runsaasti tuoreita yrttejä mm. rakastamaani rakuunaa.
Jälkimarinoitua paahtopaistia voi tarjoilla sellaisenaan tai se voi olla osa salaattibuffetin tarjoiluista. Meillä jälkimarinoitu paahtopaisti päätyi salaattiin ja sitä jäi myös onneksi yli töihin mukaan otettavaan lounassalaattiin.
Jälkimarinoitu paahtopaisti yrttimarinadissa
Ainekset
- 1 kg
- naudan paahtopaisti
- 0
- sormisuolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- 1 rkl
- rypsiöljyä paistamiseen
- Marinadi
- ½ dl
- balsamicoa
- 1 dl
- oliiviöljyä
- 2 tl
- hunajaa
- 2 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 0
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- ½ dl
- tuoretta rakuunaa hienonnettuna
- ½ dl
- tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
- ½ dl
- tuoretta basilikaa hienonnettuna
- ½ dl
- tuoretta timjamia hienonnettuna
- Muut ainesosat
Tee näin:
Ota paahtopaisti huoneenlämpöön noin kaksi tuntia ennen valmistusta. Kuivaan paahtopaisti hyvin talouspaperilla ennen paistamista. Kuumenna pannu todella kuumaksi ja lisää öljy. Ruskista paahtopaistin pinta kauttaaltaan. Hiero suola ja mustapippuri hyvin paahtopaistin pintaan.
Nosta paahtopaisti uunivuoassa 125 asteiseen uuniin ja anna olla kunnes sisälämpötila on 54C. Kääri paahtopaisti tuplafolioon ja anna vetäytyä puolituntia. Leikkaa paahtopaisti mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään. Lisää marinadi paahtopaisti siivujen joukkoon ja anna marinoitua vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli.