Jälkimarinoidut broilerinfileet
Hellepäivänä ainakin itselleni maistuu parhaiten kylmä ruoka. Basilikaa on tänä vuonna puutarhassa helteiden ansiosta runsaasti tarjolla, joten päätin hyödyntää satoa broilerifileiden marinaadiin. Basilikamarinoitu broileri oli todella hyvää ja sopi erinomaisesti salaattiin. Tällä kertaa tarjoilin jälkimarinoidun broilerin ihan vain vihersalaatin kera. Jälkimarinoitua broileria voi kerralla tehdä isomman satsin ja lisätä jääkaapista erilaisiin salaatteihin.
Vihersalaatin koristelin krassin kukilla ja lehdillä. Krassia tulee kyllä kasvatettua joka vuosi pelkästään syötävien kukkien takia.
Jälkimarinoidut broilerinfileet
Ainekset (5 annosta)
- 500 g
- broilerinrintafileitä
- ½ tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- 1 rkl
- öljyä paistamiseen
- Basilikamarinadi
- 2 dl
- tuoretta basilikaa
- ½ dl
- oliiviöljyä
- 2 rkl
- valkoviinietikkaa
- 1 rkl
- sitruunanmehua
- 1 kpl
- valkosipulinkynsi hienonnettuna
- ½ tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
Tee näin:
Kuumenna öljy pannulla ja paista broilerinfileet kypsiksi. Mausta broilerinfileet mustapippurilla ja suolalla.
Anna broilerinfileiden jäähtyä hetki. Viipaloi broilerin fileet.
Valmista basilikamarinadi mittaamalla kaikki ainekset korkeareunaiseen kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Laita viipaloitu broilerinfileet kulhoon ja kaada basilikamarinadi päälle. Sekoita hyvin ja annan marinoitua jääkaapissa vähintää tunnin.
Tarjoa jälkimarinoitua broileria esim. salaatin kera.