Isänpäivän Brunssi
height=”751″ width=”500″>
Hyvää isänpäivää kaikille isille ja isoisille! Meillä isänpäivää on vietetty kotosalla. Aamulla annoimme isän nukkua pitkään ja herätimme isän vasta puolen päivän aikaan lasten kanssa valmistamallemme brunssille. Brunssille paistoimme esipaistettua patonkia ja kaupan pakkastealtaasta nappaamamme coctailpiirakat. Ehdimme vasta eilen lasten kanssa kauppaan hankkimaan brunssiaineksia ja valitettavasti lasten rakastamat croisantit olivat päässeet loppumaan. Hyvin pärjättiin näilläkin antimilla.
Lauantaina valmistin brunssille pekoni-viskihilloa, jota söimme patongin päällä avocadon kera. Yhdistelmä oli todella herkullinen. Pekonihillon kanssa voi tarjota myös uppomunia. Brunssia ei voi meidän perheessä olla ilman marjoja, turkkilaistajogurttia ja hunajaa. Niinpä niitä oli tänäänkin tarjolla. Tarjolla oli myös tuoremehua, kahvia, leikkeleitä, juustoa ja hunajameloonia.
height=”752″ width=”501″>
Lapset valmistivat kolmistaan isälle tomaattifrittataa, ihme kyllä sulassa sovussa. Yksi pilkkoi tomaatit, toinen rikkoi ja vatkasi munat ja kuopus voiteli uunivuoan sekä laittoi tomaatit ja juustoraasteen vuokaan. Frittataa tarjoiltiin isälle ylpeinä. Tällä kertaa lisäsimme frittataan italialaista salamia kuutioituna (noin 100g). Hyvältä maistui tämäkin versio tomaattifrittatasta.
height=”749″ width=”500″>
Pekoni-viskihillo
Ainekset
- 340 g
- pekonia
- 1 kpl
- iso sipuli
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi
- ½ dl
- omenaviinietikkaa
- ½ dl
- viskiä
- 1 ½ dl
- kahvia
- ½ dl
- muscovado siirappia
- ½ dl
- vaahterasiirappia
- ½ tl
- savustettua paprikajauhetta
- 0
- suolaa ja mustapippuria
- Muut ainesosat
Tee näin:
Kuutioi pekoni ja laita ne kylmälle pinnoitetulle pannulle. Kuumenna pannu, paista kunnes rasva on sulanut ja pekonit ruskistuneita ja rapeita. Nosta pekonikuutiot talouspaperin päälle valumaan. Kaada osa pekonirasvasta pois, jätä pannuun noin ruokalusikallinen rasvaa.
Kuori ja viipaloi sipuli. Lisää viipaloitu sipuli pannulle ja paista sipulit pehmeiksi pekonirasvassa keskilämmöllä noin 5 min. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Lisää valkosipuli pannuun ja jatka paistamista muutama minuutti. Laita paistettu pekoni takisin pannuun.
Lisää omenaviinietikka ja anna sen kiehahtaa pannulla. Lisää viski ja anna myös sen kiehahtaa pannulla. Lisää loput pekonihillon ainekset ja mausta savustetulla paprikajauheella. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 40-50 mn, kunnes pekonihillon koostumus muuttuu siirappimaiseksi. Mausta hillo suolalla ja mustapippurilla.
Laita pekonihillo monitoimikoneeseen ja soseuta hiukan. Varo soseuttamatta liian hienoksi. Purkita pekonihilla ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan. Tarjoile esimerkiksi maalaisleivän ja uppomunien kera.
Tomaattifrittata
Ainekset
- 200 g
- luumukirsikkatomaatteja
- 7 kpl
- kananmunaa
- ½ dl
- kermaa
- 175 g
- mozzarella raastetta
- 1½ dl
- parmesaania raastettuna
- 0
- suolaa ja mustapippuria
- ½ dl
- tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. basilika, lehtipersilija, ruohosipuli)
- 0
- voita vuoan voiteluun
- Muut ainesosat
Tee näin:
Voitele uunivuoka. Puolita luumukirsikkatomaatit ja aseta uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Ripottele vuokaan juustoraasteet ja hienonnetut yrtit. Vatkaa munat ja kerma hyvin sekaisin. Mausta muna-kermaseos suolalla ja mustapippurilla. Kaada muna-kermaseos tasaisesti uunivuokaan. Paista kiertoilmauunissa 180 asteessa tai tavallisessa uunissa 200 asteessa noin 30min tai kunnes frittatan pinta on saanut tarpeeksi väriä.