Hurjan helpot Halloween herkut

width=”500″>

Viikonloppu ei alkanut kovin hyvissä merkeissä meidän perheessä, yli puolet porukasta oli flunssassa. Edessä oli siis viikonloppu neljän seinän sisällä, jota odotin kauhun sekaisin tuntein. Sisaruskolmikon jatkuva nahistelu olisi taattu. Päätin pelastaa viikonlopun (ja vanhempien hermot) keksimällä kivaa tekemistä kotona koko perheelle. Onneksi Halloween on nurkan takana ja siitä se ajatus sitten lähti…

Perjantai ja lauantai sujuivatkin sulassa sovussa Halloween koristeita askarrellessa ja välillä levätessä. Olin itsekkin sairaana, joten lasten Halloween juhlien herkkujen valmistuksessa piti päästä helpolla. Lasten kanssa suunniteltiin tarjoiluja yhdessä ja Halloween pöydästä löytyi zombien korvavaikkua, noidan silmäpataa, suklaamonstereita ja lepakon oksennusta. Herkut huuhdottiin alas brain tonicilla.

width=”500″>

Zombien korvavaikku eli keltaiset popparit valmistettiin sulattamalla 50g voita ja sekoittamalla siihen 2tl jauhettua kurkumaan, joka sekoitettiin kattilalliseen valmiita poppareita. Kurkuma on mieto mauste ja se ei paljoa maistunut Halloween poppareissa, mutta värjäsi ne todella kivan keltaisiksi. Zombien korvavaikut laitoin tarjolle kivimortteliin, joka sopi hyvin kattaukseen.

width=”500″>

Noidan silmäpata valmistettiin laittamalla sanomalehteä valurautapadan pohjalle. Sanomalehtien päälle laitoin leivinpaperia ja lisäsin Halloween karkit pataan. Olimme ostaneet Halloween vaahtokarkkeja, torahampaita ja vaahtokarkkisilmiä.

width=”500″>

width=”500″>

Lepakon oksennus eli vaaleanvihreät popparit valmistimme sulattamalla vaaleanvihreitä candy meltsejä ja sekoittamalla ne 1l valmiita suolaamattomia poppareita. Lepakon oksennus jakoi mielipiteitä. Omasta mielestäni popparit olivat aivan liian makeita. Seuraavalla kerralla taidankin sulattaa valkosuklaata, jonka joukkoon sekottaisin vihreää elintarvikeväriä.

width=”500″>

Hauskat suklaahirviöt teimme minisuukoista kiinnittämällä karkkisilmät suukkoihin sokerikuorrutteella. Lasten mielestä suklaahirviöt olivat hurjan hauskoja. Halloween juhlat olivat todella onnistuneet ja lapsilla oli miltei yhtä hauskaa kuin jouluaattona. Illan kruunasi hurjat vaatehuoneesta löytyneet naamiaisasut ja miehen taituroimat kasvomaalaukset, joita sitten iltapesuilla hinkattiin urakalla pois. Halloween juhlat on kuulemma pakko järjestää myös ensi vuonna. Halloween juhlien koristelusta ja kattauksesta voit lukea lisää linkistä.

Kurkkaa myös ohje helppoihin valkosuklaa-luihin.

width=”500″>

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *