Hölskykurkut inkiväärillä ja valkosipulilla
Grillasimme pitkästä aikaa ribsejä ja rasvaiset makeahkolla hoisin BBQ-kastikkeella aateloidut ribsit tarvitsivat rinnalleen jotain kirpeää ja rapsakkaa. Lapset rakastavat hölskykurkkuja ja itseasiassa ne maistuvat erinomaisesti koko perheelle. Kesäisin avomaakurkkujen sesonkina hölskykurkkuja tulee valmistettua viikoittain. Joskus tulee valmistettua hölskykurkkuja myös kasvihuonekurkusta, kun avomaakurkkuja ei ole saatavilla.
Aasialaisin maustein maustettujen ribsien kanssa tarjottavaksi muokkasin hölskykurkkujen reseptiä. Maustoin hölskykurkut tuoreella inkiväärillä, valkosipulilla ja tuoreella korianterilla. Inkivääri toi kivaa potkua hölskykurkkuihin ja ne sopivat erinomaisesti ribsien kanssa tarjottavaksi.
Tarjolla oli myös hölskytettyä korianteri-varhaiskaalisalaattia ja pikaisesti pikkelöityjä inkivääri-porkkanoita. Inkivääri-porkkanoiden reseptit tulossa myöhemmin tällä viikolla blogiin.
Hölskykurkut inkiväärillä ja valkosipulilla
Ainekset (6 annosta)
- 1 kpl
- iso kurkku (n. 400g)
- 1 kpl
- valkosipulinkynsi raastettuna
- 1 tl
- tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 rkl
- väkiviinaetikkaa
- 1 rkl
- riisiviinietikkaa
- 1 rkl
- sokeria
- ½ tl
- suolaa
- ½ dl
- tuoretta korianteria hienonnettuna
Tee näin:
Viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi esim. mandoliinilla.
Laita kurkkuviipaleet, etikat, valkosipuli, inkivääri, suola ja soketi astiaan, jossa on tiivis kansi.
Sulje astian kansi tiiviisti ja hölskytä kurkkuja.
Anna maustua jääkaapissa vähintään 10min.
Lisää hienonnettu korianteri joukkoon ennen tarjoilua.