Herukkaiset hölskykurkut
Hesarin kuukausiliitteestä jäi mieleen mustaherukan lehdillä maustetut kurkut. Yhdistelmä kuulosti niin kivalta, että sitä oli pakko kokeilla. Vanhempieni mökillä valmistin herukka-kurkkuja hölkykurkkujen reseptillä, mutta tillin korvasin vain hienonnetuilla herukanlehdillä.
Herukka-hölskykurkkujen maku oli aivan mahtava ja maku vain parani seuraavana päivänä. Hölskykurkkujen kannattaa antaa maustua mahdollisimman pitkään niin herukkainen aromi vahvenee.
Herukkaiset hölskykurkut sopivat juhannuspöytään erinomaisesti.
Herukkaiset hölskykurkut
Ainekset (6 annosta)
- 4 kpl
- avomaakurkkua
- 3/4 dl
- tuoreita mustaherukan lehtiä hienonnettuna
- 4 rkl
- väkiviinaetikkaa
- 2 rkl
- sokeria
- ½ tl
- suolaa
Tee näin:
Poista avomaakurkuista kannat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Lado avomaakurkut ja hienonnetut mustaherukan lehdet kannelliseen purkkiin vuorotellen.
Sekoita väkiviinaetikka, sokeri ja suola hyvin keskenään.
Kaada etikkaseos purkkiin. Sulje purkin kansi huolellisesti ja hölskytä purkkia voimakkaasi muutaman minuutin ajan.
Anna herukkaisten hölskykurkkujen maustua vähintään tunnin ajan jääkaapissa ennen tarjoilua.