Herkullinen tomaattipiirakka tapenadella

height=”1184″ width=”789″>

Uunikuivatuilla kirsikkaluumutomaatteilla on tullut herkuteltua useaan otteeseen. Tällä kertaa herkulliset tomaatit päätyivät tapenaden kera piirakkaan. Minun piti säästää osa tomaateista koristamaan piirakkaa, mutta ne hävisivät ilmeisesti parempiin suihin, joten jouduin tyytymään pelkkään basilikaan.

Piirakka sai paljon kehuja vierailta, joten voin sitä teillekkin suositella lämpimästi vaikka pikkujouluissa tarjottavaksi. Loput tapenadesta voi hyvin tarjota patongin kera nautittavaksi.

Tomaattipiirakka tapenadella

Ainekset

Pohja
150 g
voita
2 dl
vehnäjauhoja
2 dl
täysjyväspelttijauhoja
½ tl
suolaa
2 rkl
kylmää vettä
Täyte
0
uunikuivattuja kirsikkaluumutomaatteja
4 rkl
tapenadea
1 dl
raastettua parmesania
3 dl
ruokakermaa
3 kpl
kananmunaa
0
mustapippuria myllystä
0
tuoretta basilikaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista uunikuivatut kirsikkaluumutomaatit ja tapenade ohjeiden mukaan.

Valmista pohja nyppimällä voi jauhojen joukkoon. Lisää suola ja vesi muotoile taikina palloksi. Anna levätä jääkaapissa 30 minuuttia. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan. Pistele taikina haarukalla. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.

Levitä tapenade piirakkapohjan päälle. Lisää 3/4 uunikuivatuista kirsikkatomaateists piirakkapohjan päälle, säästä loput piirakan koristeluun. Ripottele raastettu parmesan tomaattien päälle. Vatkaa ruokakerma ja munat sekaisin, mausta mustapippurilla Kaada munaseos piirakkavuokaan. Paista piirakkaa 200 asteessa noin puolituntia tai kunnes piirakka on saanut tarpeeksi väriä.

Anna piirakan jäähtyä hetki. Koristele piirakka tuoreella basilikalla ja lopuilla uunikuivatuilla kirsikkaluumutomaateilla.

Uunissa kuivatut kirsikkaluumutomaatit

Ainekset

750 g
kirsikkaluumutomaatteja (kolme rasiallista)
0
neitsytoliiviöljyä
0
mustapippuria myllystä
0
sormisuolaa
0
tuoretta timjamia
Muut ainesosat

Tee näin:

Huuhtele kirsikkaluumutomaatit ja kuivaa hyvin. Puolita kirsikkaluumutomaatit ja laita puolikkaat leivinpaperilla peitetylle pellille leikkauspinta ylöspäin. Ripottele päälle oliiviöljyä. Ripottele tomaatin puolikkaiden päälle vielä timjamin lehtiä, sormisuolaa ja mustapippuria myllystä. Kuivata kirsikkaluumutomaatteja 125 asteessa kiertoilmauunissa noin 3½ tuntia tai kunnes tomaatit ovat kuivuneet tarpeeksi. Käytä tomaatteja esimerkiksi salaateissa, piirakoissa, pizzoissa tai herkuttele ihan sellaisenaan.

Tapenade kalamataoliiveista

Ainekset

260/140 g
mustia kalamataoliiveja
2 rkl
kapriksia
2 kpl
valkosipulinkynttä
0
tuoretta basilikaa (ruukullinen)
1 rkl
sitruunan mehua
1 tl
sitruunan raastettua kuorta (luomu)
½ dl
neitsytoliiviöljyä
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon. Aja tahnaksi. Tahnan voi tehdä myös sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna makujen tekeytyä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit (2)
  1. sari kalliomäki
    30.11.2014, 15:51

    Kiva erilainen idis, noita tomaateita tuli kokeiltua ja ovat kyllä herkullisia, ei ihme jos häviävät alta aikayksikön :).

  2. Pitäisi taas tehdä tomaatteja edelliset hävisivät alta aikayksikön :). Toimivat hyvin myös piirakassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *