Herkullinen tapenade
Jos paheita pitäisi listata oman listani ykkössijalla olisi ehdottomasti juustot. Lapsesta saakka olen rakastanut juustoja. Pienenä viikonlopun kohokohta ei ollut lauantaikarkkipussi vaan rambol- tai paprikakermajuusto. Kaikki tietävät tämän aikuisikään säilyneen heikkouteni ja saammekin usein vierailta tuliaiseksi juustoja.
Juustot eivät ole sieltä terveellisimmästä päästä, joten välillä kokeilen erilaisia tahnoja viikonloppujen herkutteluja varten. Suosikkini juustonkorvikkeena on tällä hetkellä ehdottomasti tapenade. Oliivit ja basilika tuovat pienen välähdyksen kesää pakkasten keskelle. Tätä herkullista tapenadea päätyi myös piirakkaan, mutta siitä lisää ensi viikolla.
Muita herkullisia tahnoja löytyy blogiarkistosta. Voin lämpimästi suositella valkopapu-tryffeli- ja punajuuritahnaa.
Tapenade kalamataoliiveista
Ainekset
- 260/140 g
- mustia kalamataoliiveja
- 2 rkl
- kapriksia
- 2 kpl
- valkosipulinkynttä
- 0
- tuoretta basilikaa (ruukullinen)
- 1 rkl
- sitruunan mehua
- 1 tl
- sitruunan raastettua kuorta (luomu)
- ½ dl
- neitsytoliiviöljyä
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon. Aja tahnaksi. Tahnan voi tehdä myös sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna makujen tekeytyä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua.