Helteet vaativat Sangriaa
Sangria ja helteet kuuluvat mielestäni yhteen. Yllättävää tosin on se, että sangriaa nautitaan tänä vuonna jo toukokuussa. Sangria on erinomainen hellejuoma ja variaatioita tästä klassikosta voi toki keksi loputtomiin. Tarjosin sangriaa puutarhatalkoiden päätteeksi grilliruoan kera. Sangria ja ruoka teki kauppansa, joten ehkä saan jatkossakin apua puutarhassa.
Tästä sangriasta tuli ihanan raikasta eikä siis makeaa. Makeampaa sangriaa saat käyttämällä vissyn sijaan sitruunalimsaa tai tuplaamalla sokerin määrän sokeriliemessä. Agua fresca on ehdottomasti yksi parhaista alkoholittomista hellejuomista, resepti löytyy linkistä. Mikä on teidän suosikki hellejuoma?
Sangria
Ainekset (6 annosta)
- 1 l
- punaviiniä
- 1 dl
- brandya
- ½ kpl
- sitruunanmehu
- 5 dl
- appelsiinimehua
- 5 dl
- vissyä
- 1 dl
- sokeria
- 1 dl
- vettä
- 3 kpl
- luomu appelsiinia viipaloituna
- 1 l
- jäitä
Tee näin:
Aloita sangrian valmistus sokeriliemestä. Mittaa kattiallaan sokeri ja vesi. Sekoita liedellä kunnes sokeri on liuennut. Anna sokeriliemen jäähtyä.
Asettele jäät ja appelsiiniviipaleet boolikulhoon. Lisää boolikulhoon punaviini, sokeriliemi, brandy, sitruunanmehu, appelsiinimehu ja vissy.
Sekoita sangria hyvin ja anna makujen tasaantua hetki ennen tarjoilua.