Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Harissa-marinadi Broilerille

width=”730″>

Kesä ja kuumin grillikausi on kohta edessä, vaikka tällä hetkellä ulkona sataa vettä kaatamalla ja on aika koleaa. Tosi grillaaja grillaa tietysti läpi vuoden, mutta ainakin meillä grillikausi avataan usein vasta lumien sulettua. Harissa -chilitahna on meillä nykyään usein käytössä ja tämän grillikauden ensimmäiseen marinaadiin päätyi kyseistä tahnaa. Marinadi on todella helppo tehdä ja grillattu broileri maistui todella herkulliselta.

Grillattujen broilerin paistileikkeiden lisäkkeeksi sopisi erinomaisesti lämmin lehtikaalisalaatti ja harissa -kastike. Harissa sopii hyvin maustamaan myös lampaan ulkofilettä. Toivottavasti olisi pian luvassa parempia grillaus säitä!

Harissa-marinadi Broilerille

Ainekset

600 g
broilerin paistileikkeitä (tai rintafileitä)
Harissa -marinadi
1 rkl
harissa chilitahnaa
½ kpl
sitruunan mehu
2 kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 rkl
öljyä
0
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Sekoita kaikki marinadin ainekset hyvin keskenään. Laita broilerin paistileikkeet pakastepussiin ja kaada marinadi pussiin. Anna broilerin paistileikkeiden marinoitua vähintään 2 tuntia tai yön yli jääkaapissa. Grillaa broilerin paistileikkeet grillissä molemmilta puolilta kypsiksi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *