Harissa-marinadi Broilerille
width=”730″>
Kesä ja kuumin grillikausi on kohta edessä, vaikka tällä hetkellä ulkona sataa vettä kaatamalla ja on aika koleaa. Tosi grillaaja grillaa tietysti läpi vuoden, mutta ainakin meillä grillikausi avataan usein vasta lumien sulettua. Harissa -chilitahna on meillä nykyään usein käytössä ja tämän grillikauden ensimmäiseen marinaadiin päätyi kyseistä tahnaa. Marinadi on todella helppo tehdä ja grillattu broileri maistui todella herkulliselta.
Grillattujen broilerin paistileikkeiden lisäkkeeksi sopisi erinomaisesti lämmin lehtikaalisalaatti ja harissa -kastike. Harissa sopii hyvin maustamaan myös lampaan ulkofilettä. Toivottavasti olisi pian luvassa parempia grillaus säitä!
Harissa-marinadi Broilerille
Ainekset
- 600 g
- broilerin paistileikkeitä (tai rintafileitä)
- Harissa -marinadi
- 1 rkl
- harissa chilitahnaa
- ½ kpl
- sitruunan mehu
- 2 kpl
- valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 2 rkl
- öljyä
- 0
- suolaa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Sekoita kaikki marinadin ainekset hyvin keskenään. Laita broilerin paistileikkeet pakastepussiin ja kaada marinadi pussiin. Anna broilerin paistileikkeiden marinoitua vähintään 2 tuntia tai yön yli jääkaapissa. Grillaa broilerin paistileikkeet grillissä molemmilta puolilta kypsiksi.